Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou benzínovou travní sekačku?

Od: laik* odpovědí: 11 změna:

Mohl by mi prosím někdo doporučit výkonnou sekačku s pojezdem na rovnou zahradu 1200m, aby něco vydrela v ceně okolo 12.000kč? Kterým značkám se vyhýbat? Které vlastnosti u sekačky nutně poadovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Tak za tyhle peníze mu bude po dobu 10ti let jezdit sekat trávu soukromník a jetě mu ji odveze, aby s tím neměl ádnou práci. Za poloviční peníze pořídí to samé, krom ADS, ovem to je třeba pro mě na sad dost na nic. Jinak sečení, boční výhoz a mulčování má dnes skoro kadá, 55cm je solidní, ale je-li členitějí terén, taky k ničemu. Navíc irí sečení o 2cm zkrátí sečení cca o 1-2 řádky, co je zanedbatelné. A průplach vodou - čti recenze. Vude se dočte, e jde o reklamní krávovinu, která ti maximálně odrovná loisko na klice, kdy je blbě udělaná, nebo je v podstatě k ničemu.

Mulčování je dobrá věc, ale tak 1x-2x na jaře. Tráva se tím prohnojí. Kdy to pouívá celoročně, tak o to víc roste, take si vlastně jen přidělává práci.

laik - důleité je poměr íře sečení a výkonu motoru, velikost koe a členitost terénu. Taky kuličkový loiska a bytelný skelet. Slitina nebo hliník jsou ideální, ale ve tvé ceně bude hledat spí plechový.

Osobně mám dost členitý terén a chtěl jsem sekačku do 15t. Po mnoha diskuzích, laborování na netu a sepisování vech moných parametrů jsem koupil HECHT 553AL (jetě za 12,5, teď u jsou za 13, protoe byl velký zájem) a jsem absolutně spokojenej. Motor BS, Hondy u prý nejsou to co bývaly, ale zkuenost s nimi nemám. Chce to podle různých diskuzí najít několik typů a pak sepisovat pro a proti.

laik*
hodnocení

Zajímavý typ, ten HECHT 553AL! Koukám a nerozumím tomu, e u některých sekaček je psáno "kovové así". Co si mám pod tímto názvem přestavit za materiál? To je ocel nebo hliník? Jestli dobře chápu, tak nejlepí a nejdraí je slitina, pak je hliník, ocel a nejlevnějí je plast...

ladaadal*

Přesně tak. A kdy je psané "kovové" así, mají na myslí ocel nastříkanou barvou. To ví - prodejci*smich*.

sanyo*
hodnocení

0x

Jednoznačné doporučení ode mne - tato, by je o dost draí, ale o to výkonějí, así je ze slitiny, sekám buď normálním způsobem - to je do koe, nebo dám postranní vyhazovák a háu trávu vpravo, nebo sundám ko, zasunu vloku do koového otvoru a mulčuju - tuto funkcí mám velmi oblíbenou, tráva je v koi seknuta dvakrát a za vámi neni nic vidět, jako by jste sekal do koe, přitom tráva je velmi drobounce zapravena do trávníku. Nemusím se zdrovat zastavováním a vysypáváním a za chvíli mám zahradu posekanou. Pouívám tuto metodu asi tak kadé třetí sekání. Hitem je právě to, e nemusíte dret celou dobu páku pojezdu, tato sekačka reaguje na vá pohyb dopředu sama tím, e dríte normálně rukoje, jak rychle jdete, tak rychleji sekačka upaluje. Kupte a řeknete, e sanyo poradil dobře. Letos jí budu mít 5 let. Pouze jetě dodám, e tato sekačka není nastavena na vysekávání trávníků - jak to někde vidíme, e trávník je tzv. vyholen, e jsou vude mílá místa, sekačka na minimální výku seká zcela nejvhodnějím způsobem. Nevím jak dnes, ale tehdy se nastovalo zvlá kadé kolo.

sekacky.heureka.cz/...

sanyo*

Jetě dodávám, e así je vybaveno zhora rychlokoncovkou na nasazení vodní zahradní hadice a vystříkání spodku při zapnutém motoru...

jednu Toro jsem měl půjčenou než našetřím na vlastní a určitě lepší než nic, ale byl jsem rád za Husqvarnu LC48VE - luxus :)

husqvarna.heureka.cz/...

hodnocení

0x

zřejmě máte na mysli 1200M2. Obvykle výrobce sekaček doporučuje jejich uidí do cca 1000M2 plochy, od 1000M2 doporučuje travní sekací traktory.

mam alko a lape furt i po 10 letech,sekám 900m 2,kadý rok nový olej,nabrousím nu a jede

ladaadal*

Kde jsi tohle vyčet? Vyráběj se i sekačky na 1600 a 1800 m2. Kdy to bude členitý nebo samej strom, tak se tam ani traktůrkem nedostane.

petrmaly
hodnocení

0x

Já jsem v této cenové relaci pořídil Hondu HRG. Žádný plast všechno ocel, kola s ložisky, pěkně sbírá trávu a má 5 let záruku. Po jednom roce jsem spokojen. Když srovnám s tím plastem z kola šěstí, Který se po třech letech úplně rozpadl, tak je to nebe a dudy.

marakr

Taky jsem s touhle sekačkou Honda spokojenej. Mně sa tam střašní líbí nůž. Maj ho udělanej tak, že tam maj tlumiče, takže je potichá a pěkně hází trávu do koše. Manželka u ní oceňuje startování, který je jednoduchý. žádný mačkanání 10 čudlíků. Jen pustí benzín, lehce zatáhne a seká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]