Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

vafky-zlepšeni výkonu topeni

Od: hranicar odpovědí: 4 změna:
Zdravím vás.Pro všechny čitatele mám dotaz-mam vytapěni vafkovým kotlem samozřejmě umístěným pod oknem . vadí my nedostatečný rozvod tepla v místnosti , lepe řečeno vše teplo utíka ke stropu a né do prostoru , zkusil jsem odmontovat na zkoušku čelní kryt a výsledek byl o 100% lepší -konečně topeni salalo ,jako normalni radiatory , předek vafek zvažuji vybavit namísto originalním čelnim panelem hustým pletivem, nejlepe z plastu ,aby nedochazelo k popaleni při styku s předkem kamen.dale jsem zvažoval zpusob instalace ventilatoru a rozvodu tvořiciho tepla ve vafkach podel stěn nějakým rozvodem.Má otazka zni ,zdali se našel mezi vami podobný kutil ,který něco podobneho již realizoval a podělil se o získane vědomosti .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím...kdysi jsem řešil něco podobného...vyřešil jsem to malým tichým větráčkem, který jsem umístil na parapet okna nad wawky a bylo to...do tohoto vašeho experimentu s plastovým krytem bych nešel to neřešil kvůli bezpečnosti.

hodnocení

0x

běžně se tak vyrábějí,moc bych do toho neštoural a možná radši zaivestoval do nového topidla,nebo to zrealizoval nějak podobně,ale ne určitě plast*modla*

vafky-zlepšeni výkonu topeni

Mám právě tahle kamna. Předtím jsem měla německá tmavě hnědá. Byly mnohem, mnohem lepí, protoe byly hluboké. Výduch tepla byl před záclonou. Kdy mi montovali tyhlety, stála jsem nad nimi a stále hlídala, aby pouili dlouhou rouru a dlouhé rouby tak, aby kamna la co nejvíce do místnosti a tedy před záclonu. V lonici jsem to neuhlídala a v lonici vytápím okno *plac*Tyhle mám kousíček před záclonou. *placni*To, co vás, Pajars trápí, tak to je zbytečné. Stejný problém je u kamen i jakéhokoliv topidla. U ústředního topení to není tak patrné, protoe je místnost stabilně vyhřátá. Já vím, e nesmí teplota v místnosti klesnout pod 18´C, protoe pak je draí místnost vytopit, ne teplou udrovat. ;) Omlouvám se, ale myslím si, e vymýlíte kolečko, které u bylo vymyleno mnohem dříve. Kdyby to lo, tak mnohé týmy odborníků ve světě i u nás by u vymyslely něco jiného, ne je dnes. ;) A navíc si myslím, e můj ivot nebude kvalitnějí, uetřím-li 100 kč za plyn. Protoe víc to určitě nebude.

doplněno 13.01.13 15:53:

Jetě pozor na jednu věc. Je třeba topit a větrat. Budete-li příliný kolenovrt a bude vám líto teplo pustit ven, zabydlí se u vás plíseň. A plíseň je ivý tvor a mrcha nezničitelná. Dáte více peněz za jeji likvidaci ne za teplo při větrání. *cert*Topit a větrat!

tak ty vafky mají nějaký výkon a víc z nich necucáte ani náhodou,moná by prospěla nějaká udrba seřízení,pokud před tím topily normálně a vytopily to,pokud ne tak byl problém e jsou na danou místnost slabé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vafky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]