Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obnovit starou linku?

Od: majcinka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den ,poraďte prosím někdo kdo má zkušenosti s opravou kabátu kuchyňské linky: Chtěla bych vyzkoušet samolepící tapaty nebo folie .Děkuji za rady:)Marie

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

I toto téma už tady prošlo.Majko,majcinko,chceš si pohrát se skříňkami,je to krapet náročné,když to má vypadat.Především je potřeba rozměřit plochu skříněk.Koupit takovou šířku,aby vystačila na šířku + 5 cm zahnutí na rubu dvířek.Před lepením sundat panty.Plochu dvířek jemně přebrousit,aby na ni nezůstaly pecičky a výstupky.Dolíky a škrábance je třeba vykytovat rychleschnoucím tmelem a vybrousit.Na lepení bočnic si schováme odřezané pruhy.Plochy před lepením lehce namočíme vlhkou houbou,abychom mohli tapetu případně posunout.Lépe se nám podaří i vytlačit bubliny.Pokud je některá skříňka širší,než koupená šířka tapety,nalepíme nejprve pruh tapety po okrajích,zahneme dozadu a necháme asi 2 cm přesahovat vepředu.Přes to pak přelepíme celý pruh tapety.

Mnoho štěstí při práci,ať se práce povede.

JABRAKA

majcinka*
hodnocení

Jabrako Super děkuji! Přesně takhle nějak jsem si to představovala, jen jsem si nebyla úplně jistá.Teď už se pustit jen do díla.Díky moc M.

lidka*
hodnocení

2x

Maruško, já jsem se do renovace staré t.zv. panelákové linky pustila asi před 15 roky. Tehdy jsem všechny prachy vrazila do zateplení domečku a tak jsem chtěla alespoň trochu vylepšit kuchyň. Ale to byly rovné plochy bez prosklení a věřte, že i tak to byla pěkná fuška. K tomu jsem ještě zakoupila a namontovala nové úchyty. No, v té době to trochu splnilo svůj účel, protože jsem na nic víc neměla a nákup samolepících tapet a úchytů byl za pár stovek. V každém případě, když jsem se loni stěhovala, koupila jsem si kuchyň novou *tuc*. Já nemám takovou tu trpělivost a ani pečlivost (měřit a znovu přeměřovat) a ani neznám fígle, které radí šikulové přede mnou. Ale asi to za zkoušku stojí. Určitě ta linka vypadala líp, něž před renovací. Docela jsem z toho měla tenkrát radost. Chce to spočítat i finančně, posoudit stav linky a i s výhledem na event. koupi nové kuchyně. Držím palce, ať se dílo podaří!*palec*

troja*

Nezapomeňte u samolepících tapet na srážlivost, t.j. větší záhyb na rub dvířek. V paneláku je suché teplo!

jabraka*

Troja:

Neboj se ,Tapety DC-FIX už dosáhly takové dokonalosti,že se prakticky nestahují.Postup který používám ani neumožňuje smršťování,lepím vždy přes hrany a zahýbám dovnitř.Jen když nemám dostatečnou šíři,musím nastavit,ale s přesahem aspoň 1 cm.Dnes se vyrábějí tři šíře,45 cm,62 cm 90 cm.Krome toho jsou k mání tapety dveřní,šíře 95 cm a délky 210 cm.Jsou dvojnásobné tloušťky.Jsou dražší,ale zase podstatně odolnější.

JABRAKA

sofia*
hodnocení

2x

Jestli můžu maličko poradit, tak tapety jsou bezva, ale je potřeba povrch pořádně odmastit . A je dobré menší kousky tapety nebo přehyby přes hranu nahřát fénem.

drroman*
hodnocení

2x

Jednou jsem tapety lepil bez jaru a je to hrůza,pak jsem to dělal s jarovou vodou kámošce a bylo to v pohodě ,ale dnesky bych do tapet nešel ,raději bych si nechal nařezat nové dvířka z laminované dřevotřisky a třeba v Bauhausu ti navrtají i otvory na panty (10Kč za kus) a pokud se necítiš tak si to můžeš nechat olepit i hranami což můžebýt ale dražší než samotná dvířka.

kejki3
hodnocení

0x

Jen o malinko dražší jsou nová kuchyňská dvířka z potřeb pro truhláře a dá to mnohem míň práce. Např. KaTe

jabraka*

Nu dalo by se o tom polemizovat.Nová dvířka s docela parádní úpravou i prosklená jsou do 1000 Kč.

Za 2000Kč je hotová linka s přetapetováním.

JABR

kejki3

Já na to posouvání folie po Jaru nevěřím, já to zkoušel. Trachea podražila, je to 2000,- za m² včetně daně, to je 560,- za 40cm dvířka.

irena*
hodnocení

0x

Dobrý den, jsem samotná ženská a peněz moc není. Po rozvodu jsem se nastěhovala do bytu, který byl tak, jak ho opustili za "totáče" dělníci :-D Nakoupila jsem horu samolepících tapet a otapetovala kuch. linku, koupelnu, chodbu a WC. Vypadá to celkem dobře

irena*
hodnocení

0x

Dobrý den, jsem samotná ženská a peněz moc není. Po rozvodu jsem se nastěhovala do bytu, který byl tak, jak ho opustili za "totáče" dělníci :-D Nakoupila jsem horu samolepících tapet a otapetovala kuch. linku, koupelnu, chodbu a WC. Vypadá to celkem dobře :) Můžu poslat fotky Pěkný den Irena

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]