Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,poraďte prosím někdo kdo má zkušenosti s opravou kabátu kuchyňské linky: Chtěla bych vyzkoušet samolepící tapaty nebo folie .Děkuji za radyMarie
I toto téma už tady prošlo.Majko,majcinko,chceš si pohrát se skříňkami,je to krapet náročné,když to má vypadat.Především je potřeba rozměřit plochu skříněk.Koupit takovou šířku,aby vystačila na šířku + 5 cm zahnutí na rubu dvířek.Před lepením sundat panty.Plochu dvířek jemně přebrousit,aby na ni nezůstaly pecičky a výstupky.Dolíky a škrábance je třeba vykytovat rychleschnoucím tmelem a vybrousit.Na lepení bočnic si schováme odřezané pruhy.Plochy před lepením lehce namočíme vlhkou houbou,abychom mohli tapetu případně posunout.Lépe se nám podaří i vytlačit bubliny.Pokud je některá skříňka širší,než koupená šířka tapety,nalepíme nejprve pruh tapety po okrajích,zahneme dozadu a necháme asi 2 cm přesahovat vepředu.Přes to pak přelepíme celý pruh tapety.
Mnoho štěstí při práci,ať se práce povede.
JABRAKA
Maruško, já jsem se do renovace staré t.zv. panelákové linky pustila asi před 15 roky. Tehdy jsem všechny prachy vrazila do zateplení domečku a tak jsem chtěla alespoň trochu vylepšit kuchyň. Ale to byly rovné plochy bez prosklení a věřte, že i tak to byla pěkná fuška. K tomu jsem ještě zakoupila a namontovala nové úchyty. No, v té době to trochu splnilo svůj účel, protože jsem na nic víc neměla a nákup samolepících tapet a úchytů byl za pár stovek. V každém případě, když jsem se loni stěhovala, koupila jsem si kuchyň novou . Já nemám takovou tu trpělivost a ani pečlivost (měřit a znovu přeměřovat) a ani neznám fígle, které radí šikulové přede mnou. Ale asi to za zkoušku stojí. Určitě ta linka vypadala líp, něž před renovací. Docela jsem z toho měla tenkrát radost. Chce to spočítat i finančně, posoudit stav linky a i s výhledem na event. koupi nové kuchyně. Držím palce, ať se dílo podaří!
Nezapomeňte u samolepících tapet na srážlivost, t.j. větší záhyb na rub dvířek. V paneláku je suché teplo!
Troja:
Neboj se ,Tapety DC-FIX už dosáhly takové dokonalosti,že se prakticky nestahují.Postup který používám ani neumožňuje smršťování,lepím vždy přes hrany a zahýbám dovnitř.Jen když nemám dostatečnou šíři,musím nastavit,ale s přesahem aspoň 1 cm.Dnes se vyrábějí tři šíře,45 cm,62 cm 90 cm.Krome toho jsou k mání tapety dveřní,šíře 95 cm a délky 210 cm.Jsou dvojnásobné tloušťky.Jsou dražší,ale zase podstatně odolnější.
JABRAKA
Jednou jsem tapety lepil bez jaru a je to hrůza,pak jsem to dělal s jarovou vodou kámošce a bylo to v pohodě ,ale dnesky bych do tapet nešel ,raději bych si nechal nařezat nové dvířka z laminované dřevotřisky a třeba v Bauhausu ti navrtají i otvory na panty (10Kč za kus) a pokud se necítiš tak si to můžeš nechat olepit i hranami což můžebýt ale dražší než samotná dvířka.
Jen o malinko dražší jsou nová kuchyňská dvířka z potřeb pro truhláře a dá to mnohem míň práce. Např. KaTe
Nu dalo by se o tom polemizovat.Nová dvířka s docela parádní úpravou i prosklená jsou do 1000 Kč.
Za 2000Kč je hotová linka s přetapetováním.
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.