Plyn-versus -indukce -vareni

Od: Datum: 12.01.13 14:12 odpovědí: 9 změna: 12.01.13 17:43

Vy-kdo mate zkusenosti: co doporucujete?Varit na plynu nebo na indukci?Mohu si vybrat z obou,ale...?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.01.13 14:25
avatar

Za mě plyn. Když vypne elektrický proud, což sice není tak často, ale může se stát, tak aspoň si člověk něco uvaří, vodu ohřeje a tak. Být závislý jen na elektřině mi přijde nepraktické. Indukce je ale modernější a v kuchyni asi i lépe vypadá. Jsem zvyklá vařit na plynu, ale vařila jsem i na elektrice. Jo - od plynu je v kuchyni větší špína na zdech, musí se častěji malovat. Na plynový sporák mohu mrsknout jakýkoliv kastrol a stejně se to v něm uvaří. Na indukci asi ne, tam je třeba absolutně rovné dno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 14:36

Je pravda, že na indukci potřebujete speciální nádobí a na plyn dáte cokoli. Rychlost vaření a přesnost regulace mi přijde lepší u indukce. Za mě indukce (mám ji teď doma).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.01.13 14:54
avatar

Za mě indukce. Měli jsme cca 15 let plyn, teď máme už 4roky indukční varnou desku. Nedá se to srovnat. Z plynu je špína, já osobně velmi oceňuji u indukce snadnost údržby (když něco vykypí do plynu, je to problém a mnoho práce - u indukce se to jen setře) určitě příjemný je komfort a snadnost regulace, funkce boost umožňuje velice rychle přivést vodu do varu. Indukce nevyžaduje až tak přesně rovné dno, to není sklokeramika. Ale nádoba musí být feromagnetická - prostě vezmu magnet, drží na hrnci - dobrý, nedrží - nádoba se nedá použít. Ideální jsou nádoby se sendvičovým dnem, kvůli akumulaci a rozložení tepla, ale my vaříme i v hrncích starých přes dvacet let - klasické smalťáky. Ty jsou ale spíše vhodné pro vaření vody a pod, na omáčky, smažení atd. jsou vhodnější ty sendvičová dna.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.01.13 15:23
avatar

indukce , vypada lepe o dost , bezpecnejsi a cenova relace novych hrncu neni v dnesni dobe problem ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 15:23
avatar

Já to teď také řeším. Čeká mě koupě nového sporáku. Teď vařím na plynu, a vadí mi hrozně špína a čištění sporáku. Když se ale dívám na pořady o vaření, vidím, že známí šéfkuchaři vaří na plynu. Tak nevím...*ee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 15:58
avatar

Pokud chceš dělat čínskou kuchyni tak jednoznačně plyl VOK se jaksi na indukci použát nedá. Tedy pravý VOK a ne to co se tady za VOK vadává

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 16:06
avatar

To je fakt, wok tam nepůjde. Opékat celý prase asi taky ne. Proč to ty lidi vlastně kupují... *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 16:35

Indukčnú varnú dosku používam k plnej spokojnosti, štvrtý rok. Z môjho pohľadu, plyn nebrat. Bývam v paneláku a už len ten neustále stúpajúci pevný poplatok za plynomer, ktorý bol vyšší, ako cena spotrebovaného plynu, ma pekne hnevala.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 17:43
avatar

Mám možnost vařit v jedné domácnosti na plynu, ve druhé na indukci. Vše je o zvyku. Ale v případě nového zařizování, tak určitě zvolte indukční vaření.

Tak mě napadlo, že i když mám doma plyn, tak přes něj přehodím utěrku a koupím si tu indukci též.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.