Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit etiketu ze sklenice

Od: ivano* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu, jak odstranit nálepku ze sklenice, ve které jsem koupila např. instantní kávu_ děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

já ji vždy naplním vodou aby držela ponořená v teplé vodě a neplavala povchu ,aby se etiketa pěkně odmočila a po čase když vidím, že je čas ji odstranit ,seškrábnu nožem a zbytek dočistím drátěnkou - pěkně se etiketa odstraní

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud to není jen smrštěná folie, kterou rozřízneš, tak jedině namočit do kbelíčku s vodou a po pár hodinách odpadne sama. Pak jen jarem omyješ zbytky lepidla, které bude pěkně rozmočené.

I když jsem se už setkal i s takovou, která ve vodě nepovolila. Ale u té jsem to vzdal a sklenici vyhodil.

mowla*
hodnocení

0x

Případně zkus organické rozpouštědlo - toluen, aceton - akorát bacha, může rozpustit i barvy potisku (nepíšeš, o jakou jde sklenici)...

ladaadal*

Vždyť píše - sklenice od rozpustné kávy. Co na tom lze ještě konkretizovat?

doplněno 12.01.13 11:39:

Nic, jen mě nenapadla ta sklenice s potiskem, nebo že by někdo napsal sklenice o plastový nádobě, to máš asi pravdu.

mowla*

Jestli je s potiskem (papírová etiketa nese jen doplňkové info - třeba český popis) a nebo bez a sklenici chce zcela čistou... ;)

Přiznám se bez mučení, že instatní kafe nepiju - takže absolutně nevím, o jakou sklenici se může jednat... :-D

BTW - mnoho lidí klidně jako sklenici označí nádobu z plastu, prostě jsem jen napsal ´upřesnění´ - co je na tom?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, trochu to obrátím. A co když chce někdo tu nálepku odstranit, ale zachovat ji celou.

Třeba nějaký sběratel etiket a nálepek všeho druhu. Jinak, pro očištění sklenice stačí jarová voda a žlutá houbička s tou zelenou plochou. Pak už jen hrubá síla a trpělivost. Zdravím!

hodnocení

0x

Nechat odmočit v horké vodě, sloupnout, a event. zbytky odstranit technickým benzínem.

qtule
hodnocení

0x

Nahřát fénem, pak ji krásně sloupnete i s lepidlem.

mech
hodnocení

0x

odstranit technickým benzínem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]