Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitosti - kdo to může za mě udělat?

Od: jakubd* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, dneska jsem se dozvěděl, že musím zaplatit daň z nemovitosti... jelikož mě aboslutně nebaví vyplňovat ty stupidně dlouhý úřadnický papíry, chci se zeptat, kdo by to mohl za mě udělat? Samozřejmě mu to zaplatím nebo poradí na FÚ? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Vyzvedněte formulář a alespoň něco vypište - jméno, adresu ... to co víte. Pak zaklepejte ... prosím, prosím ... zbytek vám vypíše úřednice. Jste chlap, tak snad umíte škemrat. U nás ani moc škemrat nemusíte, stačí požádat, ale nemají rády když přijdete s úplně prázdným tiskopisem.

ladaadal*
hodnocení

0x

Už to je sice dlouho, co jsem to vyplňoval, ale vše mi poradila úřednice na FÚ. Snad to tak funguje doposud. Jen jsem musel přeměřit barák a pozemek kvůli plochám - to mi naznačila obyč.tužkou, kam co vyplním, a zbytek jsme udělali tak nějak spolu v kanceláři.

mowla*
hodnocení

0x

Na FÚ poradí - ale asi nevyplní... :-D I když - za úplatu, možná...

Jinak ale pomůže asi libovolný trpělivější majitel nemovitosti (nebo i nemajitel) z okolí...

hodnocení

0x

Na přiznání daně z nemovitosti se vyplňuje pár kolonek (pokud tedy nevlastníte rozsáhlé polnosti). To snad zvládnete.

Jinak věřím, že za úplatu se toho zhostí kterýkoliv účetní či daňový poradce, případně student.

Nicméně budete věřit cizímu člověku, že to udělá, tak jak má?

správnost kontroluje sám FÚ v pravém sloupci přiznání.

frame*
hodnocení

0x

Když to vyplníte online, tak Vás to celkem i navede. Je potřeba připojit elektronický podpis nebo dodat podpis na papíře do 5ti dnů od odeslání podání.

adisepo.mfcr.cz/...

hodnocení

0x

v případě domu s pozemkem je to o malinko složitější než u bytu. U bytu pokud je celý pozemek zastavěný domem v němž se byty nahcházejí se nedokládá list výpočtu daně z pozemku. Daň z pozemku se vypočítává v případě, že pozemek není celý zastavěn. Dle pokynů k přiznání se dá postupovat celkem úspěšně (jsou tam vypsány i koeficienty!) Pokyna mají celkem 10 stran. :-D.

jakubd*
hodnocení

Děkuji za všechny rady, ale ještě se zeptám... není možné, aby naše SVJ dalo přiznání za všechny nějak hromadně? Nebo to fakt musí každý odevzdat/vyplnit sám? Děkuji

uska*

Podat může, vlastně musí jen MAJITEL NEMOVITOSTI a to jste vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]