Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromotor - rozjezd

Od: chiquillo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat mám elektromotor typu zn. Mini Motor na 230v, dneska se mi ale povolila řemenice a ta se nějak šprajcla takovym zpusobem, že se motor zahřál a vypnul, když jsem počkal až vystydne abych ho vyzkousšl tak funguje ale někdy se nezoztočí jako by o něco zasekával. Nevíte co stim? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mini Motor není zrovna přesné určení typu. O jaký motor jde? Je to asynchroňák, nebo komutátorový motor? Rovněž šprajclá řemenice - nebyla by nějaká fotka? Sice dělám servisáka strojů, ale toto přesahuje moji představivost. O jaký stroj jde, co ten motor pohání?

weka*
hodnocení

0x

jestli je kopnutá hřídel, tak to můžete leda tak vyhodit...silně bych na to ale vsázel, pokud to o něco drhne!

ferda60*
hodnocení

0x

Motor bude zřejmě asynchronní (řemenice = nižší otáčky), jestli má pro vytvoření točivého pole vinutí pomocné fáze napájené přes kondenzátor, může být vadný ten. Známému se to stalo, že se kousla drtička na polystyren a přitom nějak záhadně odešel onen kondenzátor.

weka*

taky se mi to u tohoto motůrku stalo, že rozběhový kondenzátor odešel...v elektru se dá koupit asi za 200kč, takže zkusit vyměnit a uvidí se..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]