Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace trubek topení

Od: ttachy® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. V rodinnem dome mam ustredni topeni. Cim mam izolovat trubky v mistnostech, kde neni treba topit? Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V instalaterských prodejnách je k dostání izolační obal (z jakési šedé porovité hmoty) na potrubí v různých průměrech, v dvoumetrových délkách. Není to drahé a práce s tím je velmi snadná a rychlá...

doplněno 28.12.08 15:34:

Jojo, milrelon, nemohl jsem si na název vzpomenout... :)

edyss*
hodnocení

0x

Je to izolace Mirelon, prodává se to po dvou metrech. Tloušťka stěn izolace je 6, 9, 13, 20 a 25 mm. Tam kde netopím, jsem dával tl.20mm. Průměr trubek si musíte změřit.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím sice,proč budete v ,místnosti,kde radiátor zavřete,izolovat trubky.Asi průchozí k jiným místnostem dále.Jen jsem chtěl podotknout.Ty Mirelonové návleky je nutno po délce rozříznout.Je k tomu na nich šev,v němž se oddělí i bez nože.

JABRAKA

Upřesním ještě více - návleky se prodávají již naříznuté v celé délce a k jejich celkovému otevření stačí jen velmi málo námahy...

hodnocení

Jde mi o to, ze ty trubky vedou napr. pres chodbu apod., kde opravdu neni treba topit. Pokud je odizoluju, predpokladam, ze pujde vice tepla do dalsich mistnosti, ktere uz jsou obyvane. Pokud ten Mirelon oddelim pomoci toho svu, je to potreba potom nejak lepit?

Není, sevřo se sami zpět. Jen v ohybech (na kolínkách) je třeba návlek nůžkami poupravit a pak pojistit nějakou lepenkou (nejlépe stříbrnou s textilem)... Mám podobně obaleny trubky ve sklepech, kde není teplo žádoucí...

doplněno 28.12.08 17:01:

... sevřou se samy... *hi*

troja*

... doplním - obaly se nařezávají v zatáčkách a vyřezávají se slabá "V" čímž se krásně otočí kolem trubky. Obaly řežte větší a nacpěte je k sobě, protože se teplem zmenšují - sráží. Případně si nechte reservu a později doplníte vzniklé mezery. Spoje se dají také lepit a je na to speciální lepidlo, které se prodává k těm isolačním trubkám. Existují i desky, kterými jsem potáhl el.kotel a právě ty jsem slepil, něco jako psí boudu. Co jsem ušetřil na kW o to mi zdražili elektřinu! Je to pro rok 2009 cca o 17 %! Sazba přímotop 20 hod. denně.

A PRE navíc 4 hod. denního vypínání rozbily do 6-ti vypínání po 20, 40 a 60 min. intervalů, čímž v trubkách a kotli poklesne teplota a kotel se pak rozjíždí na plný výkon. Dříve vypínaly 2x za den - no, zase rejžujou kde se dá a stát mlčí - má tam přece akcie!

kejki3

OT - ale zase to nevystydne tolik, jako za dvě hodiny.

troja*

... tolik ne, ALE v litinových radiátorech je stále teplá voda, trubky přes izolaci stejně vystydnou a po rozběhu čerpadla první chladná voda vytlačí teplou z radiátorů a ta se po cestě do kotle ochladí a začíná koloběh života ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]