Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uspaný sifon- sprchový kout

Od: jack* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Dneska se mě nějak podařilo ucpat sifon u sprchového koutu. Protíká asi jenom na 10% Hydroxid abni krtek nepomolh. Dá se sifon nějak rozebrat aniž bych musel kout demontovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Záleží na tom, jakou máte výpust. U některé lze lapač nečistot vyndat zvrchu.

jack*
hodnocení

img515.imageshack.us/... převzato z jiného webu je to on. Umyvadlové ty dělat umím ale toto jsem v ruce v životě neměl. Navíc sprchový kout je v paneláku kde jakákoliv podobná oprava skončí rozbouráním pů bytu. Napadlo mě to nějak jenom vyšroubovat vyčistit a nechat jako třeba u sifonu na okap nebo odtokovém žlabu.

hop®

Obávám se, že u tohoto typu je pachová uzávěra (vlastní "sifon") někde pod vaničkou a bez její demonáže se neobejdete. Navíc tyto výpustě bývají často připojovány pomocí "flexisifonu", takže je velmi riskantní i použití protahovacího péra.

jack*
hodnocení

Ale v sifonu vidím pěkně na dno. A to jestli je ještě jedna pachová to nevím. Vanička moc vysoká není.

hodnocení

0x

Rozebrat a dát nový sifon, který se dá čistit z vrchu. Jinak z dalších možností na propláchnutí, je strčit do sifonu z vrchu hadici, ucpat okolo hadrem a pustit plný tlak vody z vodovodního řádu.

jack*
hodnocení

jika-shop.cz/... toby mwl být on

pecenkav*

Z toho sifonu uz nekdo vyndal a zahodil ten lapac na svinstvo kvuli malemu prutoku, jestli se to nekde ucpalo vlasama a zbytkama mydel, jsou jenom asi 3 moznosti,

1.opatrne to zkusit protahnout slabsim perem, v pripade, ze pri montazi nejaky prase pouzilo flexi hadici, tak je to dost riskantni, takze by to neslo ani prohnat tim tlakem,

2.opatrne to zkusit normalnim zvonem

3.cele to vybourat a rovnou to predelat poradne, aby se to nemelo kde ucpavat a melo to spravny spad

Pokud je to opravdu tento, čistitelný shora, žádný problém s čištěním, máme doma podobný. Zkuste sundat krytku, a pak dále se dá tlačením na vnitřní stěnu trubky tuto uvolnit a pak už je čistění "zábavou"

doplněno 28.01.13 20:55:

odpověď se vztahuje k tomuto odkazu

http://www.jika-shop.cz/sifon...ID=7osoufdlm9i3eif7ls96u6lpq4 toby mwl být on

jack*
hodnocení

No toto nám dělala firma ještě když byl byt v nájmu. Nemohli jsme si vybírat. Prostě dojeli, 3 dny montovali a pak se to časem zhoršilo. Sice hydroxid úomohl ale v tomto případě ne. Zkusil jsem ještě poslední možnost. Napojil jsem hadici na vodovod, utáhl okolí hadrem a provalil. Chvíli byl smrad a bublinky, podruhé už ro normálně odtéka :D ještě že tak :D

byrtusovajana
hodnocení

0x
Zdravim.Vysypejte cely sacek jedle sody do sifonu a prelijte octem.Nechte asi hodku a pak prelit hravou vodou.Snad to pomuze.

mixerito
hodnocení

0x

Vím, že už jste problém asi vyřešil, ale pro případné další návštěvníky:

Z vlastní zkušenosti; pokud sifon čistíte hydroxidem, může se po čase stát, že to ten plast nevydrží, zkroutí se a zúží tak ještě více prostor pro vypouštění.

Takže nezbyde, než jej celý vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]