Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat podlahu v obytné místnosti? beton?

Od: honzoun* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zdravím zkušené stavaře :) Mám starší kamenno - cihlový dům a v něm (krom jiného) obytnou místnost o ploše 5,25 m * 3,23 m, pod kterou je sklep. Podlahu obytné místnosti tvoří prkna a násyp pod kterým je klenba, kterou tvoří řady cihel mezi těmi delšími (5,25m) stranami. Jedna z těchto stěn je stěna štítová, bohužel není moje (pozůstatek z vedlejšího domu ke ketrému byl můj dům přistavěn - můj dům s ní tedy není stavebně svázán) a odklání se od domu o cca 2mm; takže již zmíněná klenba má také 2mm prasklinu. Dohodnout se sousedem se bohužel nedá (stažení dráty, atp.), tak jsem dospěl k názoru, že klenbu zbourám a z vnitřní strany mého domu postavím novou štítovou zeď. I vykopaly se podél mojí (sousedovo) štítové stěny cca 1,3 m hluboké základy, do nich roksory, beton, izolace a ztracené bednění 40 do výšky podlahy v obytné místnosti. Jako opěrný bod pro novou podlahu tedy budu mít po podélných 5,25 m dlouhých stranách nosnou zeď kterou vyztužím betonem (na úrovni sklepa je hodně široká, na úrovni podlahy obytné místnosti lze tedy bez problémů udělat po celé délce 5,25m "schod" do kterého budoucí podlahu zapustím) a na druhé 5,25 m straně novou štítouvou zeď ze ZB. Z čeho mezi těmito stěnami udělat podlahu? Jako nejrozumější mi přijde mezi schod na straně jedné a ZB na straně druhé položit betonářskou ocel, na ocel ještě kari sít a celé to vylít betonem. Co ale nevím je, jak silnou a betonářskou ocel, jaký tvar a kolik kusů oceli použít a jak silnou kari síť na to dát. Nebo to udělat z něčeho jiného? Vzhledem k tomu že je zespoda sklep, tak zespod nebude potřeba žádná stropní úprava, beton mi tam nevadí..

Jak udělat podlahu v obytné místnosti? beton?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Kdyby ten dům byl můj, já bych si udělal strop hurdiskový, do íček čtrnáctek, nebo šestnáctek. Na hurdy bych položil polystyren, který by byl v rovině s vrchem íček, pak dal Kari síť 6 mm s oky 10X10 a 4 cm kvalitního betonu 1 : 3. Když vezmete čas, než uděláte šalung, dále zateplení : Izolaci mezi dvě železobetonové desky, (nosná a podlaha) kdežto hurdisky také už tepelně izolují. Navíc íčka po obvodě důkladně navzájem provařím s betonářskou ocelí, čímž celou stavbu řádně zajistím proti rozjetí.

honzoun*
hodnocení

Diky za radu, udealm to asi tak... jen nepouziju hurdisky, ale stropni tramce a vlozky, viz. dobias-knezmost.cz/...

kjanik112*
hodnocení

0x

Kdyby ten dům byl můj, já bych si udělal strop hurdiskový, do íček čtrnáctek, nebo šestnáctek. Na hurdy bych položil polystyren, který by byl v rovině s vrchem íček, pak dal Kari síť 6 mm s oky 10X10 a 4 cm kvalitního betonu 1 : 3. Když vezmete čas, než uděláte šalung, dále zateplení : Izolaci mezi dvě železobetonové desky, kdežto hurdisky také už tepelně izolují. Navíc íčka po obvodě důkladně navzájem provařím s betonářskou ocelí, čímž celou stavbu řádně zajistím proti rozjetí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]