Nejste přihlášen/a.
je celulóza, tedy papír s chem.příměsí, vhodný na izolaci střechy,krovů apod?
je to přece jen papír i když nějak impregnovaný atd...
samozřejmě se jedná o izolaci s mikrotenem a celulozou, takže by problém být nemusel, ale všeobecně mě zajímá váš názor na
celulózu jako takovou?!
ja neodpovím zcela fundovaně, za což se Vám omlouvám, ale můj názor je takový, že pokud vámi udávaný papír by byl ve formě jemné "cupaniny" tak bych v tom neviděl zásadní potíž. Jde o to,aby ty částečky byly relativně dosti malé a mezi nimi byla také spousta vzduchových maličkých mezer - tím vzniká podoba/obdoba tepelná izolace. no ne . . . Pokud se jedná o recyklovaný prvek, tím je vše ještě lepší.
našel jsem toto
Může vůbec izolace z papíru izolovat?
Ano, vláknitá izolace vyrobená z vláken získaných zpětným rozvlákněním papíru izoluje velmi dobře. Při stejné tloušťce jsou její tepelně izolační schopnosti srovnatelné např. s polystyrenem, minerální nebo skelnou vatou.
doplněno 02.01.13 20:52:
dík
doplněno 04.01.13 13:04:
materiál pokud vím není nejlevnější a je ošetřen tak, aby nebyl zvlášť hořlavý.
celulóza je levný materiál a proto ho hodně lidí odsuzuje, ale nevěřím tomu, že to chytne a shoří jak papír...polystyren je taky hořlavý a zateplujou se tím baráky po celém světě...!
weka,
osobně se domnívám, že na izolaci krovů je nevhodná celuloza. Ta je jen pro prostor, kde nelze kvalitně vložit lepší izolaci.
takže mám zvolit jinou foukanou izolaci?jako například climatizer plus apod?jedná se o zateplení ploché(jemně svažité) střechy s prostorem 10-60cm...
Pokud je mezera malá, od 10 do 60cm, musíte použít foukanou se lepší lambdou!
Páč musíte mít vrstvu od 25 cm výše...
Víte jakou lambdu má Vaše vybrané izolace?
můžete mi něco doporučit v relativně přijatelné ceně jako byl ten izolux?
mám zateplit 140m čtverečních plochy při síle izolace 20cm je to nějakých 28metrů krychlových, takže bych se chtěl vlézt do nějakých slušných peněz...
tzn max 1000kč za metr krychlový
doplněno 08.01.13 15:49:co říkáte na toto?:
a nebo:
nechci volit nejlevnější řešení, ale taky ne nic předraženého jako magmarelax apod
doplněno 08.01.13 16:02:jak se tak dívám, tak součinitel tepelné vodivosti je u izoluxu 0,045
u isoveru úplně stejný(0,044) a jediný , který je o něco menší je styroball 0,037...jestli to tedy chápu správně?!
čím menší tepelná vodivost tím lepší...
ano chápete dobře. čím nižší lambdy tím lépe.
Foukaná s lambdou 0,044 v síle 10-15 cm je jako když si na tílko navléknetetriko, určitě Vám bude tepleji, ale jen chvilku. Na zimu musíte mít svetr a bundu..
samozřejmě, ale já chci izolaci dávat ve vrstvě min 20cm...lépe 25cm...tyhle tři druhy izolace by mohli být přijatelnou variantou.
teď vybrat tu správnou...?!
kterou by jste doporučoval?polystyren?tedy styroball?má nejměnší tepelnou vodivost...
těžko radit když neznám podrobnosti, ale já zvolil:
cukrar.rajce.idnes.cz/...
ale co si máte dát Vy, to se musíte rozhodnou sám..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.