Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně venkovní terasy, jaký je nejlepší povrch aby jsem se po pár letech nedočkal zatýkání do spodní místnosti pod terasou? Mám zkušenosti s dlažbou a moc dobré nejsou zachvilku se začne odfukovat a pak zatýkat.
Předem děkuji za odpověď
Nezáleží na petraci, ale na kvalitním řemeslném provedení.Kdysi penetrace vůbec nebyla, a přesto Pan Řemeslník udělal dlažbu, která vydržela desítky let. Takže: Dlaždice poctivě nalepit celou plochou-jak fušer vytáhne zubové hladítko, rovnou mu ruce urazit. Lepení celou plochou znamená dokonale rovný beton plus mínus dva milimetry pod čtyřmetrovou latí ( zatočený a utažený dřevěným hoblem), bohužel ne každý zedník ho dneska umí udělat, proto a jenom proto se používá zubové hladítko-ovšem kvalita je pak jen zbožným přáním. Pořádný spád dlažby, minimálně 2,5 cm na metr, Ideál jsou 4 cm, vyliji kbelík vody a vidím, jak voda intenzivně odtéká.. Taková dlažbe je 15 minut po dešti suchá. U více zákazníků jsem dělal sklon 4 cm, na terase měli stůl a židle a na sklon si nestěžovali, více oceňovali, že dlažba hned suchá. (Samozřejmě, že pod 5 cm vrstvou podlahového betonu je IPA, žádná penetrace není více třeba).
Dobře udělaná kvalitní dlažba "neodfukuje"...
Na druhou stranu můžeš udělat vodotěsné zakrytí terasy (třeba Fatrafolem) a podlahu terasy udělat ´nezávislou´, třeba dřevěný rošt...
doplněno 01.01.13 19:35:Takto se řeší např. "zelené střechy", takže spolehlivost je slušná, terasy jsou schematicky ´řešeny´ třeba tady - fatrafol.cz/...
Máme také velkou terasu, téměř 40 m2. Udělal se nejprve stropní beton, pomocí betonpumpy. Pak se to musí nechat vytvrdnot, vyschnout. Dále penetraci a na to tekutou Ipu. V rozích, v hranách, ve spojích podlahy s boční stěnou se dávala izolační páska. Pak jsme přistoupili ke kladení mrazuvzdorné dlažby, mrazuvzdorným lepidlem. Spárovali jsme spárovací hmotou od "Murexinu", která po zatvrdnutí je nepropustná, jako sklo. To je naše zkušenost. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.