Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám vystřihovací nůžky na plech a za boha mi nejde hezky vystřihnout takový oválný kus plechu. Rovně to ještě jakž takž jde, ale i to je boj - nůžky se "koušou", plech jim překáží... a jakmile mám zatočit tak to se kousnou hned... Ani mi moc zatáčet nejde přes ten plech. Nikde nemůžu najít jaká je správná technika stříhání. Nejlépe by pomohlo nějaké video. Děkuji moc.
To vypadá na obyčejné klempířské nůžky, kterými se dá zatáčet jen omezeně a jen na jednu stranu . A taky jen jedna půlka plechu zůstává rovná, druhá polovina se musí odehýbat, aby nůžkám nepřekážela.
Nůžky přirozeně musí být ostré a utražené, plech nesmí být příliš tenký, jinak se kousnou.
Poradil bych toho klempíře, aby ty nůžky posoudil, řekl, co je s nimi možné stříhat a co už ne plus jaký je jejich stav.
Oboji jsou takzvane nuzky s nosem, urcene pro rovne strihani bez nutnosti ohybani, da se s nima prestrihnout rovna tabule, staci si ty nuzky poradne prohlednout, ani s jednema nejde strihat moc do zatacky, da se s nima strihat jenom rovne a do prava, nejsou to vystrihovky.
doplněno 02.01.13 17:58:Na hornim obrazku je videt ten nos na tech zelenych nuzkach a na spodnim obrazky je viditelny nos na tech hnedych.
Ještě přidávám detailnější fotky, aby se dalo lépe poznat o které nůžky jde. Podle jejich tvaru mi přijde, že nejde o klasické nůžky na rovné stříhání, ale třeba se pletu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.