Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat černé fleky ze světle kožených bot

Od: kuze odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám světle hnědé kožené kozačky.Včera jsem uklouzla a kozačky si odřela o sebe a vznikly tam černé šmouhy.Může mi někdo prosím poradit, jak tyto šmouhy dostanu dolu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

zkuste obyčejné mýdlo nanasené na vlkém hadříku, nebo zkusit setřít naopak něčím mastným, opravy zabarvení provede i dobrý obuvník, při neúspěchu přebarvit celé boty na černo,

hodnocení

0x

Zkuste to Cifem - na vlhký hadřík nakapejte Cif krém a jemně čmouhy odstrańte.

mowla*
hodnocení

0x

Jemným kovovým (existují např. mosazné) kartáčem vykartáčovat a povrch poté ošetřit běžně používaným ´něčím´...

hodnocení

0x

Ještě než drasticky, pokuste se to dostat dolu vlhkou švédskou útěrkou. Dovede být úžasná. Na boty a kabelky zvlášť. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]