Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Koupil jsem RD je tam starší kotel H4 na tuhé palivo,Bohužel štítek byl papíroví a je hodně poškozený. Jediné co jsem z toho vyčet je že kotel váží 160kg. Chci koupit nový ale nevím jak to je silný. Nechci tady zvát odborníky a platit zato aby mi vypočítali jaký kotel potřebuju. Ten starý je akorád . Tak jenom potřebuji vědet jeho sílu v KW
Olaf, pravdu díš, nevím jak teď, ale dřív se to prostě od oka nasměrovalo díryma svisle, stupeň sem, stupeň tam, takže díry nemusí sedět i o tolik, že to nedáš. Počítalo se s tím, že při montáži se vaří příruba trubky dle kotle.
olaf71 to jsou ale váhy nových kotlú H4 nebo 160kg nemá ani jedna z uveděných. A ten můj podle štítků váží 160kg na 100%
tu informaci dávám jako orientační. když je ten kotel starší, tak dnes bude vypadat trochu jinak.základ kotle je stejný, jen se mění design. z fotky přeci nikdo nepozná, jak je ten kotel silnej, když je rozdíl v hloubce o pár mm. a u silnějších pak kousek v šířce. každý šetří na materiálu, tak na váze spíš ubere.
Taky si nejsem jistej, jestli se lišili vzhledově natolik, aby se z fotky poznala watáž...
mám stejný kotel a podle rozměru starého kotle a nového, který dělá OPOP je to 12kw. na stránkách OPOP najdeš rozměry
To pochybuji že by mněl jenom 12kw nebo vytápím stým cca 180m2 a je to starší dům tak jsou tady i úniky
Měl jsem řadu let naprosto stejný kotel, označený H4 (bez automatického řízení přisávaného vzduchu). Nemá 12 kW, má 18 kW.
Proboha, co tady pořád řešíte? Je to kotel H4 a má 18 kW. Tečka. Co s tím mají co dělat rozměry? Ty přece nemají s výkonem nic společného. Novější kotle mohou mít při stejných rozměrech výkon větší.
Ahoj, koupil jsem RD a je tam taky takový kotel, ale mám jiný problém. Potřebuji s kotlem vydržet do rekonstrukce celého domu a v kotli je mezi topeništěm a "žebříkem" na hoře taková zarážka, ta mi ale spadla a já nevím jak tam patří?
Prosím o foto jak ji nasadit.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.