Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silný je tento kotel H4?

Od: peti31* odpovědí: 24 změna:

Zdravím všechny. Koupil jsem RD je tam starší kotel H4 na tuhé palivo,Bohužel štítek byl papíroví a je hodně poškozený. Jediné co jsem z toho vyčet je že kotel váží 160kg. Chci koupit nový ale nevím jak to je silný. Nechci tady zvát odborníky a platit zato aby mi vypočítali jaký kotel potřebuju. Ten starý je akorád . Tak jenom potřebuji vědet jeho sílu v KW

Jak silný je tento kotel H4?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kotel H4 měl 18 kW. Byly to velmi dobré kotle.

ladaadal*

Magdone, myslím, že H4ek bylo několik druhů dle dalšího číslování a každý měl ty kW kapku jiný...

Ano, bylo jich víc. Kotel na fotce je ale základní typ a ten měl 18 kW. Topil jsem v něm řadu let.

olaf71*

kapku 12,18,24 a 30 KW

olaf71*
hodnocení

1x
když to vezmu podle váhy, tak 412- 155kg. 418-170kg. 424- 170kg podle rozměru hloubky kotle: 412 - 598mm. 418- 670mm. výška šířka stejné 865/386 424- 670mm. rozměry stejné, ale je širší 490mm.doplněno 31.12.12 08:08: stejně na to bude muset přijít topenář a připojit. kdysi jsem prohazoval dva stejné Dakony a nesedlo to na příruby přesně na šrouby, ale dal jsem to. zřejmě se příruby vaří jak přijdou pod ruku, nebo až při montáži.
ladaadal*

Olaf, pravdu díš, nevím jak teď, ale dřív se to prostě od oka nasměrovalo díryma svisle, stupeň sem, stupeň tam, takže díry nemusí sedět i o tolik, že to nedáš. Počítalo se s tím, že při montáži se vaří příruba trubky dle kotle.

olaf71*

mě naštěstí stačilo díry propilovat kulatým pilníkem,ale bylo jich docela dost a dělal jsem se s tím docela dlouho

peti31*
hodnocení

olaf71 to jsou ale váhy nových kotlú H4 nebo 160kg nemá ani jedna z uveděných. A ten můj podle štítků váží 160kg na 100%

olaf71*

tu informaci dávám jako orientační. když je ten kotel starší, tak dnes bude vypadat trochu jinak.základ kotle je stejný, jen se mění design. z fotky přeci nikdo nepozná, jak je ten kotel silnej, když je rozdíl v hloubce o pár mm. a u silnějších pak kousek v šířce. každý šetří na materiálu, tak na váze spíš ubere.

kefud*
hodnocení

0x

Vyrábělo se a stále vyrábí více variant.

search.centrum.cz/...

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky si nejsem jistej, jestli se lišili vzhledově natolik, aby se z fotky poznala watáž...

Vzhledově byly prakticky stejné, ale každá modifikace měla jiné označení na přední straně (H4, H4.1 a t.d.). Takže se to pozná. Navíc tenhle typ nemá automatické termostatické ovládání dvířek pro přívod vzduchu, takže je to ten základní typ. A ten měl 18 kW.

hodnocení

0x

Nejlepší by asi bylo zeptat se výrobce -OPOP. Ten by měl poradit, podle jakého markantu se výkon kotle pozná. Já bych se ještě orientoval podle počtu vytápěných místností, když tvrdíte, že je stávající kotel výkonově akorát.

frantisek*
hodnocení

0x

A co se zeptat bývalého majitele RD, ten určitě bude vědět.

peti31*
hodnocení

bývalí majitel umřel :(

pets*

mám stejný kotel a podle rozměru starého kotle a nového, který dělá OPOP je to 12kw. na stránkách OPOP najdeš rozměry

peti31*
hodnocení

To pochybuji že by mněl jenom 12kw nebo vytápím stým cca 180m2 a je to starší dům tak jsou tady i úniky:(

Měl jsem řadu let naprosto stejný kotel, označený H4 (bez automatického řízení přisávaného vzduchu). Nemá 12 kW, má 18 kW.

pets*

jaký rozměry má tvůj kotel, jestli jsou stejné s tím mím.

dík.

Proboha, co tady pořád řešíte? Je to kotel H4 a má 18 kW. Tečka. Co s tím mají co dělat rozměry? Ty přece nemají s výkonem nic společného. Novější kotle mohou mít při stejných rozměrech výkon větší.

peti31*
hodnocení

magdon má pravdu ale tady jsou rozměry V 87 Š37 H 53cm

hodnocení

0x

Magdon má pravdu tento kotel má 18 kw! mněnil jsem jich dvacet

sonny

Ahoj, koupil jsem RD a je tam taky takový kotel, ale mám jiný problém. Potřebuji s kotlem vydržet do rekonstrukce celého domu a v kotli je mezi topeništěm a "žebříkem" na hoře taková zarážka, ta mi ale spadla a já nevím jak tam patří?

Prosím o foto jak ji nasadit.

Děkuji

Ahoj, ja menil (jako amater) vymenu H4 za H41, uplne bez problemu se spojenim, vse perfektne pasovalo. S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]