Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace palubek obl.od steny

Od: juglans® odpovědí: 10 změna:

Dobry den,rada bych nasbirala informace,pro me plany do budoucnosti s upravami v dome.Chtela bych oblozit cele steny v chodbe palubkami,jen strop nechat byt.Problem je,ze na kousku venkovni steny je vlhka mapa,porad v jednom miste.Velke stavebni upravy delat nebude,dum neni muj.Ale rada bych uvnitr trochu zvelebila a vem penize cert.Je mi jasne,ze se palubky davaji na tzv,rost,aby nebyly primo na stene.Zajimalo by me vsak jestli muzu dat na stenu jeste nejakou izolaci,prece jen pro jistotu,aby se do dreva nedala plisen.Pouzit nejakou skelnou vatu,nebo polystyren,ci nater,proti vlhkosti,co by se prosim dalo?Predem rikam,ze zkoumat,proc je v onom miste vlhko nebudu.Po obvodu domu,jsou betonove chodniky a do kopani se mi nechce.Jinak je zdivo vystavene na kamenem soklu.V one chodbe bych totiz chtela steny omyvatelne.Je zde kotel a malovat se mi velkou chodbu nechce,radeji bych vzdy po topeni omyla.Navic by chodba potrebovala zateplit.Dekuji za rady ,napady.Jeste tedy s tim oblozenim,mam take strach,pri vrtani rostu,jelikoz v jednom miste je vedena splet el.dratu k venkovnim hodinam.Vim ale ze jsou nejake chytre krabicky na zjisteni,kudy kabel vede?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Udělejte nátěry zdi vápnem, to by mělo vyřešit plísně a vlhkost. Káble se dají zjistit pomocí detektoru kovu na zeď.

hodnocení

houmi,tam uz je nateru,to bych to musela oklofat:)

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den je treba zjistit pricinu vlhkosti jestli se tim nechcete zdrzovat tak radeji stenu nezakryvejte nechte vetrat ,my jsme odkopavali zaklady natreli jsme to penetracnim naterem natevili izolaci a natahli nopovou folii s drenazkou a je po problemu, nekdy pomuze i izolace ze strany exterieru ale jak jsem pochopil nebudete se poustet do vetsich akci

hodnocení

Mili,jak myslite tu izolaci zevnitr?dikJe to stary dum,mam dojem ze byl kdysi odrezavany,ale kdo vi jak.Zed je ze skvarovek a cihel,ale hned za mistem ,kde je vlhka,navazuje kamenna zed,tak jestli se netahne vlhko,z toho kamene.?dkopavat zaklady,by byl problem,vsude je betonovy chodnik,az ke zdi.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den tu izolaci jsem myslel z venku zevnitr by to mozna taky slo ale sesekal bych puvodni omitku a udelal sanacni ta propousti dobre vodni pary nebo alespon seskrabal starou malbu a natrel vapnem pak by slo udelat dreveny rost ktery by se nedotykal vlhke steny ,tak aby byla za oblozenim vzduchova mezera a pprostor nebyl uzavreny ,nasroubovalo by se oblozeni ,ktere by melo vespod a navrchu vetraci mezeru aby zed mohla vysychat

hodnocení

s tim rostem,bych si to umela predstavit,mozna by bylo dobre nechat od zeme vetsi mezeru a u stropu take,aby vzduch mohl proudit a zacistit listou.A ten rost,aby se nedotykal steny,jak?na nejake srouby a nechat mezirku za rostem?Tohle me nenapadlo,myslela jsem,ze se pripevni rost na stenu a pak bude mezera jen mezi stenou a palubkami.Tedy jestli vam dobre rozumim?Museli by se mozna dat podlozky na srouby,nejak si to neumim predstavit.Jinak s tim vapnem nevim,to pohlcuje vlhko a maze se to.jinak jsou uz dnes malby naprosto prodysne.

ben®

Dobrý den, berte to jen jako laický nápad "starého" kutila. Na ty podložky mezi stěnou a roštem bych asi zkusil použít plastová víčka od PET lahví, která nemohou podléhat případné vlhkosti a jsou zdarma - jenom je začít sbírat. Zdravím!

hodnocení

ben-tech mame dostatek:).dik.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den myslel jsemprisroubovat hranolky do okolnich sten ,tak aby se nedotykaly te vlhke steny ,proste udelat rst ktery nebude primo na te zdi co je mokra ale kousek od ni aby tam byla nejaka vzduchova mezera anebo pouzit nejaky material co nesaje plastove desticky atd

hodnocení

mili,tak to bohuzel nejde,jsou tam dvere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]