Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho přibližně trvá ručně vyházet 2,5 kubíku velkou díru (1,2 m hluboká,1,2 m široká a 2m dlouhá) v písku.
Děkuji
Tak zaprvé bych počítal spíše 3 kubíky než 2,5, protože objem je 2,88m3...
Zadruhé, lze v naprosté pohodě přeházet (nebo z metrové hloubky vyházet) kubík za hodinu, u toho bych stihnul i v pauzách kouřit.
Zatřetí ale nikdo neodhadne čas na případné bednění, nikdo neví jak daleko budete házet, jestli budete z díry vylézat a písek přehazovat někam dál aby se Vám nesypal na hlavu, jestli ho nebudete odvážet třeba kolečkem, jestli v písku nenarazíte na skálu...
tak dlouho dokud to nevykopeš,pokud jsi zdatný za den to dáš,ale záživné to není
doplněno 30.12.12 18:57:osobně bych to sám nedělal lepší to je ve více lidech,kopat,vozit ,a občas se prohodit,ono i pro sychr že budete dole a ono se to sesype.jinak už mám takové přecevzetí že co jde nechám udělat bagrem nebo hrabátkem,díru maj rychle ,naložím to rovnou a ve finále je výsledek lepší.práci čest
jen něž například kopat rýhu pro vodu do 90cm jsem vzal hrabátko s 20cm lžicí práce mu šla od ruky a udělal opravdu jen 20cm škarpičku,kdybych to jel ručně tak to musí bý díra kam se vejde člověk a lopata,tak že občas to je lepší si rozmyslet
To budete kopat na poušti? ... ten písek vám ji bude zasypávat zpět... takže dlouho.
Do hlíny ... no záleží čím? rýčem? bagrem? .. vkolikati lidech? ...
Když jsem se učil (70leta) tak se počítalo přibližně 1m3 je 1500kg to jest tuna a půl.takže potřebuješ přeházet přibližně 3,75t což je dejme tomu jedna fora PV3S.Borec od fy co naše firma sjednala na podkladní betony přeházel valník tatry 815 za cca 5hodin (naházet do turbosolu,přidat cement a posílat do stavby!
Ono je ale něco jiného přefedrovat hromadu písku a něco jiného je ji vykopávat a vyházet z díry.A hodně zaleží na kolik jsi schopný takové těžší práce!
doplněno 30.12.12 16:03: To Hope .Jen jsem si netrofl napsat přímo čas!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.