Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé sklo u krbu

Od: michalbc® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenost s reklamací prasklého skla u krbové vložky ROMOTOP.

Je to typ KV 055 L , tedy rohový typ.Montáž 10/2011

Prasklo to asi hodinu po zatopení.

Topilo se tam asi cca 80x

Podle vizuální kontrole je pravděpodobná příčina malá dilatace v rohu.Sklo se tam opírá o rám a nemá kam dilatovat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na dodavatele popřípadně poslat s fotkami přímo výrobci,na vše je 2 roky záruka po posouzení se musí vyjádřit do 30 dnu,

uska*

U výrobce nelze reklamovat, ale u prodejce. Podmínky reklamace jistě máte u záručního listu.

doplněno 29.12.12 16:24:

Nafoťte, popište pravděpodobnou příčinu vady a jedinně vy uvidíte jak se výrobce zachová. To asi zde těžko někdo může odhadnout neboť skla běžně samy od sebe nepraskají.

hodnocení

Způsob reklamace je mi v celku jasný a je součásti podmínek prodejce, ale zajímaly mě zkušenosti spíše z uznání reklamace a pod.Z některých internetových diskuzí jsem se dočetl, že se většinou sklo jako reklamace neuznává, což mi přijde tedy dost podstatný problém, protože já jsem o příčinách prasknutí přesvědčen.Sklo v rohovém místě nemělo od novoti žádnou dilataci a prakticky se opíralo od rám dvířek a právě v tomto místě začíná i prasklina...

kamill*

moja skúsenost pri reklamáciach je taká ,že nie je vobec vhodné informovat o príčine na ktorú ste prišli.To sa žiadnemu technikovi ,ktorý pride od výrobcu-predajcu na prešetrenie neráta a on sa na vás pripraví výpočtom z akademie ,že dilatácia kovového rámika je vačšia ako termoskla pri rovnakej teplote a urobia z vas hlupáka .Reklamujte sposobom- prasklo vaše sklo na vašom krbe a používam to rovnako, Technik to overí a sám zistí príčinu.

igor*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

prosím můžete poslat Váš kontakt na tel. 739024985, probereme ten problém telefonicky.

Děkuji. S pozdravem .

hodnocení

0x

Asi záleží na výrobci, mě prasklo sklo u krbových kamen když ještě platila záruka a bezproblému mi poslali sklo nové. Ale to jsem měl jiného výrobce.

hodnocení

Takže sklo vyměněno bez problému v rámci záruky.(ROMOTOP)

Co mě však zaráží je, že příčina prasknutí byla nevhodně volena očista skla, resp. jeho přípravek.

Používám čistič skel krbů a kamen 500ml kittfort a jsem s ním nadmíru spokojen...

Prasklé sklo u krbu
kjk

Můžu se prosím zeptat jak to myslíte s tou očstou? Já teda sklo jednou za čas vyčistím mokrýma novinama a trochou popela. Chtěl jste říct, že ten přípravek co jste vložil označili za "nevhodný? Díky

jendad

Nevím proč používáte nějaký přípravek. Já otřu jednou za čas houbičkou namočenou ve vodě a je to čisté .žadné dehty tam nejsou a když mě spadne poleno na sklo , tak za chvíli se vypálí. Pokud tam máte dehty , tak je něco špatně. Ale já mám jen sklo 15*15cm (jotulky)

hodnocení

Tak naš krb má plochu skla (rohového) 40 x 1100 cm a můžu se zeptat po jaké době topení to sklo umyjete jen namočenou houbičkou?

jendad

Je to asi po cca 14 dnech .Je tam jen takový našedlý opar. Ale já mám kamínka s dvoustupnovým spalováním . To znamená , že jsou stavěná na pomalé hoření .Stále tam jde určité množství vzduchu(nejdou zadusit) . Takže i když zavřu ovládání , stále to čistě hoří a z komína se jen vlní.

hodnocení

Tak upřesňuji odpověď:

Pravděpodobná příčina byla v nahromaděném přípravku, který stekl dolů do mezery mezi těsnění a sklo.?

Zajímavá hypotéza...

ck*
hodnocení

0x

Prosím ako si dopadol s rekalmaciou. Mne sa to iste stalo včera, ta ista vložka a na podobnom mieste

a určite tam nebola žiadna mechanická deštrukcia, prasklo to samo.

Idem to skusiť reklamovať u predajcu a hladal som inšpiráciu. Ako si dopadol ty?

Dakujem za Now How.

hodnocení

Tak jak jsem psal výše.

Vyměněno v záruce.Chyba prý tím čištěním,což se mi moc nezdá.Nic jsem neplatil...

Nové sklo zatím drží.

kedon*

Dobrý den,

mám stejnou krbovou rohovou vložku ROMOTOP a po třech letech topení jsem změnil čistící prostředek na krbové sklo na ten, co uvádíte - KITTFORT čistič skel. Dva dny po druhém čístění uvedeným přípravkem mi sklo prasklo v rohu. Byl důvod prasknutí opravdu ten přípravek? Jaký používát nyní? Vložka už je bohužel po záruce. Nevíte, kolik by ta výměna stála? Díky za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]