Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s reklamací prasklého skla u krbové vložky ROMOTOP.
Je to typ KV 055 L , tedy rohový typ.Montáž 10/2011
Prasklo to asi hodinu po zatopení.
Topilo se tam asi cca 80x
Podle vizuální kontrole je pravděpodobná příčina malá dilatace v rohu.Sklo se tam opírá o rám a nemá kam dilatovat.
na dodavatele popřípadně poslat s fotkami přímo výrobci,na vše je 2 roky záruka po posouzení se musí vyjádřit do 30 dnu,
U výrobce nelze reklamovat, ale u prodejce. Podmínky reklamace jistě máte u záručního listu.
doplněno 29.12.12 16:24:Nafoťte, popište pravděpodobnou příčinu vady a jedinně vy uvidíte jak se výrobce zachová. To asi zde těžko někdo může odhadnout neboť skla běžně samy od sebe nepraskají.
Způsob reklamace je mi v celku jasný a je součásti podmínek prodejce, ale zajímaly mě zkušenosti spíše z uznání reklamace a pod.Z některých internetových diskuzí jsem se dočetl, že se většinou sklo jako reklamace neuznává, což mi přijde tedy dost podstatný problém, protože já jsem o příčinách prasknutí přesvědčen.Sklo v rohovém místě nemělo od novoti žádnou dilataci a prakticky se opíralo od rám dvířek a právě v tomto místě začíná i prasklina...
moja skúsenost pri reklamáciach je taká ,že nie je vobec vhodné informovat o príčine na ktorú ste prišli.To sa žiadnemu technikovi ,ktorý pride od výrobcu-predajcu na prešetrenie neráta a on sa na vás pripraví výpočtom z akademie ,že dilatácia kovového rámika je vačšia ako termoskla pri rovnakej teplote a urobia z vas hlupáka .Reklamujte sposobom- prasklo vaše sklo na vašom krbe a používam to rovnako, Technik to overí a sám zistí príčinu.
Takže sklo vyměněno bez problému v rámci záruky.(ROMOTOP)
Co mě však zaráží je, že příčina prasknutí byla nevhodně volena očista skla, resp. jeho přípravek.
Používám čistič skel krbů a kamen 500ml kittfort a jsem s ním nadmíru spokojen...
Můžu se prosím zeptat jak to myslíte s tou očstou? Já teda sklo jednou za čas vyčistím mokrýma novinama a trochou popela. Chtěl jste říct, že ten přípravek co jste vložil označili za "nevhodný? Díky
Nevím proč používáte nějaký přípravek. Já otřu jednou za čas houbičkou namočenou ve vodě a je to čisté .žadné dehty tam nejsou a když mě spadne poleno na sklo , tak za chvíli se vypálí. Pokud tam máte dehty , tak je něco špatně. Ale já mám jen sklo 15*15cm (jotulky)
Tak naš krb má plochu skla (rohového) 40 x 1100 cm a můžu se zeptat po jaké době topení to sklo umyjete jen namočenou houbičkou?
Je to asi po cca 14 dnech .Je tam jen takový našedlý opar. Ale já mám kamínka s dvoustupnovým spalováním . To znamená , že jsou stavěná na pomalé hoření .Stále tam jde určité množství vzduchu(nejdou zadusit) . Takže i když zavřu ovládání , stále to čistě hoří a z komína se jen vlní.
Prosím ako si dopadol s rekalmaciou. Mne sa to iste stalo včera, ta ista vložka a na podobnom mieste
a určite tam nebola žiadna mechanická deštrukcia, prasklo to samo.
Idem to skusiť reklamovať u predajcu a hladal som inšpiráciu. Ako si dopadol ty?
Dakujem za Now How.
Tak jak jsem psal výše.
Vyměněno v záruce.Chyba prý tím čištěním,což se mi moc nezdá.Nic jsem neplatil...
Nové sklo zatím drží.
Dobrý den,
mám stejnou krbovou rohovou vložku ROMOTOP a po třech letech topení jsem změnil čistící prostředek na krbové sklo na ten, co uvádíte - KITTFORT čistič skel. Dva dny po druhém čístění uvedeným přípravkem mi sklo prasklo v rohu. Byl důvod prasknutí opravdu ten přípravek? Jaký používát nyní? Vložka už je bohužel po záruce. Nevíte, kolik by ta výměna stála? Díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.