Nejste přihlášen/a.
ahoj / dobrý den
Chci si koupit vysavač, co v ideálním případě zvládne:
- piliny / hoblovačky dřevo i kov z domácí dílny (= větší kusy)
- prach např. z broušení sádrokartonu
- vodu, nebo prostě mokrej sajrajt, klidně i mokrý čištění
- to vše pokud možno bez pytlíků, nebo aby nestály ranec a vešlo se do nich aspoň 10l
- no a samozřejmě ne přemrštěná pořizovací cena
Díky za tipy
Pokud chceš profesionální vysavač s velkým výkonem,variabilitou i vhodnou cenou,Tak zkus tento:Kärcher NT 48/1
JABRAKA
doplněno 26.12.08 22:41:Další možnosti i výběr: www.karcher-eshop/...
JB
Taky premyslim nad stavebnim vysavacem, co jsem mel z pujcovny, tak byl super. Co se zakladni funkce a vykonu tyka, tak urcite lepsi nez kolikrat drazsi domaci vysavace...
Myslite, ze ten hobby Karcher A 2004 by mohl neco vydrzet pri obcasnem pouiziti na stavbe, dilne atd.? Na velke vysavani jsem si zatim pujcoval, na male mam stary vysavac s latkovym pytlikem. U toho Karchru by bylo super to byzpytlikove vysavani - pytliky jsou drahe asi 200,- za 3ks, jestli nekecam... F
já jsem nakonec koupil Karcher (?2656?) nevím přesně a nemůžu ho na www najít. Večer se podívám. Cena byla někde 6500,-. Výkon má 1800W. S profi řešením se to nedá srovnávat (dělal jsem s třímotorovým 3500W) a jak zpracování tak samo i výkon není na špici. Třeba u toho Karcheru se láme hadice, ohejbá se trubka při vysávání, protože se přicucne a musí se silou rvát taky papírovej filtr není úplně 100%, na jemnej prach se doporučuje i pytel (5ks za 299,-, naštěstí dost velkej objem). Na čištění filtru je dobrej kompresor (v těch záhybech se prach drží fakt dobře). Ten profi měl takovej velikej trychtýř potaženej filcem nebo čím. Stačilo s ním klepnout.
Nechci ale říct, že je špatnej - za ty prachy nemůžu čekat nejlepší mašinu. Na moje použití úplně stačí.
Dotazy?
Aha, tak jsem mel asi jinou predstavu o profi vysavaci Za 6500 bych cekal neco fakt dobreho
Co jsem mel z pujcovny, tak urcite nebyl trimotorovy - vypdadal skoro stejne jak ten hobby Karcher, akorat vetsi a silnejsi, jinac asi zadny velky rozdil.
Nejvetsi plus bych spatroval ve velikosti pytliku a vykonu oproti klasickym domacim vysavacum - preci jen vysavat treba beton pred pokladkou ipy nebo plovoucky apod. malym vysavacem by bylo peklo F
V některých hobbymarktech se dá zboží do 30 dnů vrátit. Ale nepoužité. No co, 800,- není tolik. A hadice se nemusí trhat, stačí použít tu šoupací díru nahoře.
Ten papírový filtr má být na kusový nepořádek, třeba omítku, která by mohla roztrhnout sáček. Jinak vedou sáčky. Mně se ta skládačka zalepí stavebním prachem prakticky hned, používám sáčky.
Já používám vysavač Bosch GAS 25 Profesional. Zvládne vše požadované. Používám ho pro odsávání při drážkování, vrtání, úklidu po zakončení práce. Připojitelný ke všem točivým strojům Bosch. Hadice se neláme, ale zbytečně nekroutit a přes smyšku natahovat. Nemá sáček, ale filtr, který je nutno občas vyčistit. Používám ho denně od roku 2004 bez problémů a závad. Cena odpovídá profesionální kvalitě cca 11500 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.