Zdravím moje mámka omyelm vyprala péřovku. Vypadá to jako nevím co- dříve naduchaná bunda vypadá jako kus hadru. Co teď? Začít sušit? Vůbec si s tím nevím rady
Sušit - ne na šňůře, ale ´naplacato´ (třeba na sušáku) a semotamo lehce protřepat - aby se peří nenamačkalo do koutů... Sušit pomalu, klidně několik dnů...
Pokud se taková nehoda stane jednou, nedojde k velké degradaci peří, opět nabude objemu...
jack*
Mockrát díky, už jsem to jsme to dali na postel a občas zatřepeme. Díky za radu
hahanaj*
lepší by bylo sušit na nějaké vzdušné podložce, aby mohl vzduch i ze spodu- třeba položit na sušák takový ten pokojový a natřepávat jak se píše výše
Zdravím. Já bych bundu pověsila na ramínko a to bych poté zavěsila třeba na okraj toho sušáku...Nebo prostě zavěsit kamkoliv kde se to doma hodí a nechat uschnout na tom ramínku. Aby bunda prosychala rovnoměrně ze všech stran..
Peru peřové bundy úplně běžně, i polštářky. Vůbec se nemuší sušit pomalu, pověsím jí na ramínko na koupelnový radiátor - žebřík, schne cca 24 hodin. Vždycky jí protřepávám, aby se peří uvolňovalo od sebe.
Sušila bych také naležato na sušáku. Nemáte-li sušák, přehodila bych bundu přes dvě židle a dala k topení. Na posteli ji neusušíte, spíše se vám zapaří. Bundu sušte rubovou stranou nahoru, často protřepávejte, ať se nevytvoří žmolky a peří je znovu nadýchané a rovnoměrně rozložené.
Co by bundu úplně zachránilo, a byla by jako nová, je elektrická sušička prádla. Neznáte nikoho kolem Vás, který má sušičku prádla? Ale koukám, že otázka byla vložena už včera, asi už ji máte suchou...
No suchá skoro je- zvláštní natřepával jsem to každou hodinu tak 2X kromě noci to jsem se probral jednou a bunda je pěkně naduchaná takže naštěstí žádný problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.