Nejste přihlášen/a.
Lidi nevíte náhodou jaká je norma na provedení vnitřních štukových omítek? snažil jsem se vygůglit ,ale nic.
Prostě potřebuji vědět normu (zda-li existuje) kolik m2 lze naštukovat za jak dlouho.Našel jsem třeba normy na spotřebu materiálu ale na toto nee.
ÚRS, Ustav pro racionalizaci ve stavebnictvi vydava podobne tabulky, kapacitni propocty a pod., nevim ale nakolik je to verejne dostupnny - neplaceny - material.
dobrý den, tak to si opět dovolím tvrdit, že norma nestanoví. Tam se spíše dočtete obecně o používaných materiálech a očekával bych tam třeba požadavky na rovinatost povrchu resp. výslednou kvalitu. Obvykle norma nestanoví "kolik hřebíků lze zatlouct za hodinu". Když jsou dobré podmínky co setýče vlhkosti vzduchu a nesvítí na plochu přímé slunce (př. není moc horko) tak Vás omezuje co se týče výkonu jen počet pracovníků.
Jediné, co jsem našel, je toto:
grada.cz/...
náhled do knihy zde: (shodou okolností tam zrovna štuková omítka je v tabulce vidět)
books.google.cz/...
cenové porovnání zde:
zbozi.cz/...
pokud by vyhovovala spíš elektronická forma, tak třeba zde: (formáty musíte vybrat podle svých možností a potřeb)
http://www.ereading.cz/expert/eknihy/2010/projektove-rizeni-technologickych-staveb
alza.cz/...
Pokud chce hledat dál, tak jsem hledal v google, vyhledávaný řetězec byl "štukování normy pracnosti".
Ještě se můžete zkusit zeptat zde, pokud vám odpoví:
stavebnistandardy.cz/...
Jo a dík, možná se mi ta kniha bude taky hodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.