Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava smaltu vany

Od: mysina* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, existuje nějaký přípravek, kterým se dá efektivně opravit oprýsknutý smalt na vaně? Je pak na vaně něco vidět a vydrží nová vrstva? Jedná se o drobné poškození cca 4x4 mm. Předem děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Např. toto: zbozi.gzbozi.cz/... ...

Pokud je tmel aplikován dobře, drží... Ale oprava samozřejmě vidět je - nová vana to nebude (ale ani na pohled, ani cenou opravy).

;)

doplněno 28.12.12 20:05:

Nic zásadně kvalitnějšího neexistuje - leda nový smalt (a to je snazší vyměnit vanu)... ;)

Ale je potřeba podklad dobře očistit (zejména odmastit), v případě, že se nepovede napoprvé, není problém opravu zopakovat...

mysina*
hodnocení

Někde jsem četla, ze pokud má vana sloužit ještě dalších deset a vice let, je lepší použit speciální barvu, která tvrdne cca týden, ale vanu je pak mozne ještě dlouhá leta používat. Vzhledem k tomu, ze vanu máme tří měsíce, tak bych to uvitala. Nevíte náhodou, o co se jedna?

přijde mi to to samé co říkal mowla. Taky jsem něco podobného vyzkoušel (modrý) a fungovalo to dobře, min 2 roky než jsme se odstěhovali. Zkusil bych to a když se odloupe po x letech, můžete se vrhnout na něco echt kvalitnějšího, ale nevěřím ve větší efekt.

mysina*
hodnocení

Pokud jde o to odmaštění, stačí mi na to např. jar na nádobí, nebo je potřeba nějaký silnější odmašťovač?

mowla*

Jar (apod.) vůbec ne...

Jemným šmirglem opatrně obrousit a odmastit např. toluenem (acetonem, perchlorem)...

existuje epoxidovy lak primo na vany,stoji sice 500kc,ale mam uz 3 roky natrenou vanu a je porad perfektni.

mysina*
hodnocení

Je epoxidový lak použitelný i jen na takto malou plochu, kterou potřebuji opravit? Z informací na netu jsem pochopila, že se používá spíš k nátěru celé vany.

jabraka*
hodnocení

0x

Kup si v stavební firmě lak smaltceys lak.Očistit,odmastit,případně zabrousit.Nanést lak a za 12 hodin se lak stane použitelný.

JABRAKA

mysina*
hodnocení

jabraka*

Mám to na vaně dva roky a drží to jako hrom.

JB

buss
hodnocení

0x

Remalle, tubička, různé barvy, ale časem se odírá, nutno opakovat.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den da se koupit hotovy smalt v tube nebo spreji taky akrylatova barva urcena primo na smalt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]