Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka špatně ohřívá

Od: jack* odpovědí: 6 změna:

Nevím jestli já mám tu štěstí na mikrovlnky ale pokážé mě nová špatně ohřívá- vrch horký div se nevaří a spodek studený. Nechápu to. Ohřívám omáčku, kouří se z ní a při jídle zjistíte že je dole studená jako kdybyjste ji vytáhli z ledničky. Nemáte na toto nějaký fígl? Moje stará moulinek asi 12 let stará tak ta to ohřála celé jenže už odešla do křemíkového nebe.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U kazde mikrovlnky co znam, je treba jidlo uprostred ohrivani promichat a ohrev dokoncit.. Obzvlaste u jidla vyndaneho z lednice je to nutnost.. Myslim, ze ma mikrovlnka to ma dokonce psane v navodu :(

olaf71*
hodnocení

1x

ona mikrovlnka zase není žádný zázrak.ohřívám si v tom jen přílohy, omáčka nebo polévka ohřátá v kastrůlku, je o něčem jiném. a to nepíši o zablitém talíři po ohřátí

hodnocení

0x

vršek teplý spodek studený, to je jako kdyby té omáčky byla velká vrstva. Zkuste to na talíři nějak víc rozprostřít. MW ohřívá myslím bodově. Chceto možná manší výkon a delší dobu ohřevu. Nejhorší je ohřev na prudko a krátce.

hodnocení

0x

Co to přikrýt poklopem do mikrovlnky? Ten by měl zajišťovat rovnoměrný ohřev.

hodnocení

0x

Já bych se také řídila a dokonce se i řídím, návodem. Pokud máte jídlo studené z lednice, tak je nutno promíchat. Záleží na typu mikrovlnky. Mně třeba pískne a řekne mi, že mám jídlo promíchnout, nebo otočit. Ale hodně záleží na tom, o jaké jídlo jde. Ale fakt zo máte podrobně vypsáno v návodu. Každý nový přístroj se používá trochu jinak. Asi jste byla zvyklá na jiný systém, u předešlé trouby. Také jsem si tímto poznatkem prošla. Prostě každý výrobce to má poněkud jinak. Pročtěte si manuál a řiďte se podle něj. Bude to bez problém.

rv*
hodnocení

0x

Nesmíte jídlo ohřívat 20s na max. výkon, aletřeba 2 minuty, aby měl pokrm čas se rovnoměrně prohřát. Ale zamíchání to stejně nenahradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]