Keramická pánev

Od: Datum: 27.12.12 21:56 odpovědí: 13 změna: 12.01.13 14:24

Dobrý den. Koupila jsem keramickou pánev značky Aston. Po prvním použití jsem s ní spokojená pouze mi vadí, že je mírně vypouklá a tekutina se slévá směrem ke krajím. Myslím si, že by měla být rovná, stejně jako hrnec, který jsem koupila zároveń. Psala jsem na firmu a paní mi odpověděla, že to je v pořádku. Tak nevím, jinou keramickou pánev jsem nikdy neměla, pouze obyčejné a ty byly vypouklé hned. Proto jsem si koupila kvalitnější. Máte taky stejné zkušenosti? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.12.12 22:04
avatar

Mám také keramickou pánev, a také je vypouklá a tekutina se slévá ke krajům. V podstatě by se na ní mělo spažit atd. bez tuku, takže to je o.k.

doplněno 27.12.12 22:12:

pardon - smažit, ne spažit*smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ron*
Datum: 27.12.12 22:10

Dobrý den.

Také mám s keramickou pánví stejnou zkušenost, je mírně vypouklá, tekutina se slévá ke krajům. Keramická pánev je v podstatě určena ke zdravému způsobu úpravy potravin - smažení, dušení bez tuku. Připravuji na ní maso i zeleninu a jsem s ní naprosto spokojená. Myslím, že vypouklý tvar byl záměr výrobce, pánev máte v pořádku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.12.12 22:32
avatar

Hned jsem to šla zkusit, ještě jsem si toho nevšimla. Mám pánev rovnou, ale jestli to není tim, že má silné dno a snad by to měla být sklokeramická pánev. To bude asi rozdíl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ami*
Datum: 28.12.12 09:45

Dobrý den. Jakou máte značku pánve? Děkuji.

Datum: 28.12.12 20:14
avatar

Momentálně nejsem doma, napíši až později, v roce 2013.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 11:21
avatar

Smart cook, koupili jsme ji na výstavě na předváděcí akci, na jejich oficiálních stránkách mají asi již novější verze, odpovídala by nějaká ta se světlým provedením vnitřního povrchu, pánve na stránce 3-4, hladký vnitřní povrch.

Další mám s černým vnitřním povrchem a ta je koupená v Globusu, je to přímo jejich značka a je též výborná. Byly tenkrát v akci a ušetřila jsem nějakou stokorunu.

S Tescomou jsem též nespokojená, hlavně s nerezovým nádobím. Pořád se něco vylepšuje, ale je to spíše horší kvalita.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.12.12 20:24
avatar

Já mám čtyři keramické pánve. Koupila jsem je jednak kvůli tomu, že se mi to líbilo a pak, že jsem si pořídila indukci. Ale vypouklé je nemám. Jsou rovné. A vlastně žádné vypouklé pánve nemám. Ale asi jsem si toho nikdy nevšimla. Teď už je pozdě, ale zítra to zkontroluji a napíši.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: automechanik
Datum: 29.12.12 13:33

Také mame keramickou panev rok z Tescomy na indukci ji provozujeme. A nedavno jsem si vsiml, kdyz je studena je vypoukla a na rovne indukcni desce se houpe, coz se mi moc nezda. Je vypoukla jako lavor,obracene nez pisete vy tady ze na stredu je vyboulena lehce dolu. Budu to resit reklamaci.uvidim jak se k tomu postavi. Prijde mi to nevhodne aby se na indukcni desce pohupovala..tak se muze nedokonale prohrivat a indukce s toho vydava vsemozne zvuky a to je prave tim nadobim.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ami*
Datum: 29.12.12 16:43

Z Tescomy jsme měli teflonovu pánev na palačinky a rendlík a po půl roce jsem oboje vyhodila. Pánev vypouklá a z rendlíku slezl teflon a krupice se uprostřed připalovala. Tescomu už nikdy. Pěkný nový rok.

Datum: 29.12.12 16:49
avatar

Není to tím, že jste horkou pánvev rychle zchladila? I tu starou i tu novou? Šoupla pod vodu nebo postavila na ledový podklad? Tím by to mohlo být. Aby pánev dobře smažila, rovnoměrně po celé ploše, nesmí být vypouklá! Musí sedět na zdroji tepla každým centimetrem. *hej*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.12 17:49
avatar

Vůbec se nedivím, že pánev z Teskomy není kvalitní. Je to všechno šmejd a to hodně drahý šmejd. Už tady byla diskuze o nožích. A co se týče indukce, tak vypouklou pánev, která nedoléhá, nepoužívejte, zničíte si tak sporák.

A vůbec, nádobí, tedy kvalitní nádobí, by nemělo mít vypouklá dna. A myslím si, že ani na obyčejnou sklokeramickou desku, protože plýtváte zbytečně energií, kterou platíte. Na indukci bych takové nádobí nepoužila ani náhodou. Přece si kvůli jedné šmejd-pánvi, nezničíte celou desku, nebo vařič.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.13 12:02
avatar

Tak já, jsem tento týden objevila jinou pánev a jsem s ní nesmírně spokojená. A to tak, že jsem si hned objednala další dvě. Nedá se to srovnat s těmi, co jsem si pořídila v loňském roce. Mám vztek, že jsem si nepočkala, anebo nehledala podrobněji. Jedná se o značku Lamart, Ceramic Pan. Pánev je solidní do ruky, není to takový ten lehký plech a vnitřek je lesklý a je vidět i pouhým okem, že to není jenom slabá šlupička keramiky. I když jsem byla spokojena s těmi, co jsem si koupila předtím, (nic jiného jsem neviděla) nyní, když mám možnost porovnání, už se mi na nich ani vařit nechce. Tady na této pánvi můžu skutečně vařit tak, jak to vidím v reklamě, kdy z ní pokrm sklouzne a pak ji pouze vytřou papírem a ona je jako nová.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kamouk
Datum: 12.01.13 14:24

V zadnem pripade dno panve ani hrnce NIKDY nesmi mit vypoukle dno-pak tam neni spravny a pevny kontakt s varnou deskou,ty levne ksunty,co prodavaji nekupujte-vzdy by melo mit dno aspon 1/2 cm (nejlepe 1cm)jsou sice drazsi ale nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci!Jinak s keramikou velmi dobre zkusenosti.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.