Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme doma asi 35 let starou digestoř ZORA a seznal jsem, že už je nejvyšší čas ji zrenovovat. Novou digestoř raději kupovat nechci, protože ta stávající má obdélníkový vývod, kterému je přizpůsobený také tvar odtahu. Co jsem se díval, tak nové digestoře mají naproti tomu odtah s kruhovým průřezem...
Chtěl bych Vás poprosit o radu v těchto bodech:
Pokud byste na některou z těchto otázek znali odpověď, tak budu moc vděčný za radu
Tak nevím, u digestoře staré 35 let bych uhlíkový filtr neočekával. Ostatně ten se používá tehdy, když není možnost udělat z digestoře odtah ven z budovy, tedy dochází k recirkulaci vzduchu zpět do místnosti. Každopádně je divný i ten obdélnikový vývod - digestoře té doby používaly ventilátor Mezaxial, ten sice byl čtvercového obrysu, ale vývod byl kruhového průřezu. Ten ventilátor byl právě to, co na digestoři nejdříve odešlo (resp. jeho ložiska) takže se měníval.
Ale Vy se o nějakém ventilátoru nezmiňujete - tedy jde o digestoř v paneláku s centrálním ventilátorem na střeše?
Co se týče povrchové úpravy - digestoř je už z podstaty mastná jaxviňa, takže je docela problém to odmastit tak, aby na tom držela další barva. Já bych to nechal opískovat a vastříkat práškovou barvou (komaxit). Přijde mi to jednodušší, než se s tím crcat doma, nějaký kuchyňský odmašťovač moc nepomůže a stejně je potřeba to obrousit, což se v bytě taky těžko zvládá.
Díky za radu. Jedná se o digestoř v rodinném domě, ze které je prosekaný odtah na střechu. Ten uhlíkový filtr je tam asi nějak omylem, protože to podle všeho neplní žádnou funkci. Vývod z digestoře je asi opravdu hodně atypický _ je to obdélník 15 x 5 cm. Tomu je přizpůsobený také tvar odtahové roury. Použití redukce z kruhového vývodu nějaké nové digestoře o průměru 10 cm se mi jeví jako hodně problematické...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.