Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí provoz domácnosti?

Od: terikukuna* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, s přítelem se rozhodujeme o koupi bytu 3+1 v okolí Příbrami. Chtěla bych se zeptat kolik měsíčně
stojí provoz takového bytu co se týče od pojištění domácnosti, elektřiny atd. až po poplatky za popelnici?
Vůbec nemám žádnou představu o tom kolik do bytu budeme dále investovat. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

hodně dělá fond oprav podle stáří či revitalizovanosti bytu. Může to být 400 ale i 2000,-Kč měsíčně. Elektřinu počítejte 6-7tis za rok. Teplo se také odvíjí podle toho, kde bydlíte. V Praze je poměrně levné. Počítejte s cca 10-12 000 za rok, ale záleží jstli je dům zateplený nebo ne. Dáváte málo vstupních údajů! Pojišzění dom. se odvíjí podle toho, jak si nas,tavíte pojistnou částku (podle hodnoty věcí v bytě) a daň z nemovitosti (byt) je kolem 700 za rok.

hodnocení

2x

Záleží na mnoha faktorech, kolik vás v bytě bude bydlet, zda budete celý den v práci a v bytě pouze přespávat, jak často perete atd., atd. Spotřebiče budete mít patrně nové, takže ty Vám moc "nesežerou", ale určitě musíte počítat cca s 5000 měsíčně.

ohneta*
hodnocení

0x

Dobrý den, to je těžko říct, je to individuální. Za 3+1 ve Zlíně platíme ve dvoučlené domáctnosti za energie slabé 4000 Kč, ale záleží za kolik je vodné a stočné v dané lokalitě. To samé poplatky za popelnice, u nás myslím 500 Kč ale v Příbrami to může být jinak, to zjistíte na daném MÚ. Pojištění domácnosti se platí ročně, zas částka záleží na rozsahu pojištění.

hodnocení

0x

Poplatky za odpad jsou individualni podle mesta/obce. Bydlim v obci Stonava a platim za 1obyvatele 250kc za rok odpad. V Karvine jsem platil 500kc. Pojisteni je uplne individualni , podle vybaveni a rozsahu pojisteni. Vychazi mi to cca 300stovky za rok. Je pravda , ze nic extremne cenneho tam nemam. A elektrina take individualni , podle toho co tam budete vse mit. Na starem byte jsem mel jen tv ... pc ... atd... A platil jsem 1000kc , ted elektrinou vytapim a varim , tak platim 3500kc. Kdyz je sporak plynovy tak staci platba cca 200kc mesicne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]