Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pletivo vydrží déle

Od: pletivoo odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jaké pletivo vydrží déle. Mám na mysli králičí pletivo a to poplastované nebo s pozinkovou úpravou. Budou vystavena nepřízni počasí. V obchodě je poplastované pletivo levnější.

Děkuji za zkušenosti a názory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Déle vydrží pozink...

pacourek*
hodnocení

0x

To poplastikované .To pozinkové po určité době koroduje

hodnocení

0x

králičí pletivo je naprosto neskutečný pojem, jež mě pobavil. Jelikož králíci koušou a žerou co se da vč.pletiva, volil bych pozinek. Spotřeba nebude snad tak velka, aby Vás zásadně "vyzula" zpeněz.

cyril*
hodnocení

0x

Máte jistotu, že levnější je "poplastované" nebo se jednalo o celoplastové?

petik1
hodnocení

0x

Jestli chcete nejdelší životnost, tak volte pletivo z žárem zinkovaného drátu, na který je ve finále nanesena vrstva plastu.

levnepletivo*
hodnocení

0x

Výhody poplastovaného pletiva jsou:
- stále hezké, nemusíte natírat
- vydrží velmi dlouho (PVC je velmi odolné vůči "stárnutí")

- lépe se montuje (má slabší drát)

Nevýhody poplastovaného pletiva jsou:

- jestliže se Vám naruší poplastování, začne Vám korodovat pozinkovaný drát uvnitř, který je určitě slabší než Zn drát u pozinkovaného pletiva

- drát je slabší např. 1,65 mm Zn drát, 2,5mm po poplastování

Výhody pozinkovaného pletiva jsou:

- je více odolné než PVC, kousání králíků mu vadit určitě nebude

- do několika let bude díky povrchové korozy nevzhledné, u králíkárny bych to však neřešil a na funkčnost to nemá vliv

- drát je ve většině případů silnější (např. 2,15 mm)

Nevýhody pozinkovaného pletiva:

- špatný vzhled po několika letech

- horší montáž, kvuli silnějšímu drátu

Tomáš Urbánek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]