Nejste přihlášen/a.
Odpad z myčky mám sveden do cca. metr vzdáleného sifonu pod dřezem v kuchyni. Hadice vede z myčky kolmo nahoru do výšky 80 cm a potom šikmo do odpadu pod dřez, tam je napojena do "téčka",které se k tomuto účelu prodává. Stává se ale, že odpadní voda z dřezu, natéká také zpět do myčky. Domníval jsem se, že myčka má na odpadu zpětnou klapku, ale zdá se, že tomu tak není, nebo mi nefunguje. Co mám špatně? Jak správně má být proveden odpad?
jak vám může téct voda zpět do myčky! co je to za kravinu!
v tom případě musíte mít nesprávný "sifon"
Prostě teče, no. Asi spojený nádoby. Malá část vody ze dřezu se při vypnutý myčce dostane odpadem zpatky. Nesprávný sifon znamená co, prosím? Je tam jen taková ohnutá vrapovaná hadice.
já mám sice jiný sifon než co je na obr. ale ten co jsem sem vložil musí být OK
jinak je to snad "nelogické" aby voda se vrácela zpět do myčky,pračky apod.
já mám přesně tento sifon (červ. šipka - hadice od myčky)
zapoměl jsme na obr.
doplněno 25.12.12 21:39:klidně si ten odpadní vývod natočte kam chcete, a vliv to nemůže mýt!
No já vidím jediný rozdíl. To napojení odpadní hadice nemám jako vy v "protisměru", ale 90°. Pokud toto může být problém?
Nemyslel jsem natočení toho vývodu, ale úhel, pod jakým je ta odbočka napojena na hlavní trubku. Tohle ale můžu zkusit pokud odpadní hadici hned u toho ústí přizvednu, aby kousek před napojením šla do "kopce". Díky za rady.
Jako laikovi se mi vice libi to prime napojeni do sifonu, nez to tvoje zalomene. Jeste bych se podival, jestli existuje pripojeni do sifonu se zpetnym ventilem, ktere by zabranilo vode z vypoustenenho drezu vtect do hodice od mycky. Take jsem videl pripojeni, ktere melo uvnitr trubky v miste pripojeni hadice od sifonu pridavnou vnitrni stenu tak, aby voda ze drezu nemohla proniknout do te hadice.
Zaroven bych jako preventivni, rychle, levna a ucinne reseni umistil vypustni hadici od mycky tak, aby v nejvyssim bode byla tesne pod linkou (tedy aby ohyb hadice byl nad urovni vody plne napusteneho drezu).
Ahoj, mám jiný problém s myčkou, mám vývod vody ze zdi, do tohoto potřebuji napojit myčku, ohřívač vody a vodovodní baterii, jak? Roztrojku nikde nemají, pouze rozdvojky ( 35.koupelnyeshop.cz/... ). Je tato rozdvojka napojena i tady i.nere.cz/...? Myslel jsem, že je to roztrojka, ale ted mi to spíš připadá, že na tom spodním vývodu je dané Yčko.
A druhý dotaz ohledně hadice na přívod vody do myčky, když se předělává, má se dát nový, takže starý jsem vyhodil (neřešte), nový s ventilem stoji na internetu 400,- v datartu aspol 800,- ve vodo topo tyto hadice s ventilem nemají a údajně nejsou tak funkční, jak se o nich říká. Bylo mi řečeno, že by to skutečně odpojilo vodu v případě, že by jste tu hadici vyrvali silou ven, ale pokud by pouze praskla a kapala nebo trošku protékala tak by to vodu neodpojilo. Není proto lepší koupit obyčejnou napouštěcí hadici jako máme u pračky za 60,-?
doplněno 11.01.13 12:06:Tak nakonec jsem koupil tu rozdvojku + 3/4 Yčko, k tomu 80cm dlouhou pancéřovanou hadici na obou stranách 3/4, kdy jedna jde do myčky, druhá do Yčka. Bohužel asi není dřezová vodovodní baterie pro beztlaký ohřívač se sprchou, takže budu muset koupit nějakou klasickou. Bohužel když jsem dělal vodu měl jsem to špatně změřené (respektive nebyly tam nynější užší dveře), takže jí budu muset asi ještě jednou předělat, aby se mi tam ten roháček vešel.
Na druhém odkazu je "pračkoroháček" z prvního odkazu, na jednom výstupu rozbočený. Myslím, že nejlepší řešení by bylo přímo na vývod ze zdi našroubovat dva "t" kusy a do nich nezávislé roháčky (pračkové kohouty)...
Nové "bezpečnostní" přívody k myčce (pračce) je podle mne především marketingový tah, přívodní hadice většinou praskne tak, že jen stříká, což asi ventil v hadici neuzavře - ostatně jak sám odhadujete. Levněji vyjde, když preventivně přívodní hadici po dvou letech vyměníte (jen teorie), případně koupíte tuto hadici s nerezovým opletením, ta je podle mne ještě trvanlivější. Osobně mám standardní přívodní hadici k pračce přes dvacet let, bez problému...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.