Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foukaná izolace?

Od: weka* odpovědí: 18 změna:

mám velkou plochou střechu 10x14 metrů a chci mezi prostor strop střecha(kde je od 20-60cm)vzduchová mezera, nastříkat foukanou izloaci...

poraďte mi nějakou přijatelnou finanční variantu...

prý lze i nafoukat pro začátek menší množství a po čase nechat dofoukat další vrstvu...je to alespoň takto lepší pro peněženku...

poraďte...díky za každou radu, zkušenost...

hledal jsem v jiných diskuzích, které tady byly , ale moc jsem se toho tam nedozvěděl...?!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Nejdřív trochu a pak zbytek, to byste platil službu dvakrát. Navíc ani nevím, jestli to jde, jestli by na to přistoupili. Protože to se udělá jen sem tam škvíra (oddělá se prkno z podlahy na půdě) a tou škvírou se hadicí zafoukají ty chuchvalce, nebo jak to nazvat, do meziprostoru.

Já bych to rozhodně udělal hned celé.

repkin*

Souhlasím. Je to ale dražší, než klasické zateplení. Jinak to co jste si myslel, že by jste na 2x ušetřil, tak by se Vám to na 2x prodražilo ještě víc. Když jsem se o to zajímal, tak ta firma si započítávala ještě dopravu, což byla také poměrně nezanedbatelná částka.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Urcite bych necekal. Penize vlozene do foukane izolace se brzy vrati, nevidim duvod proc to delat nadvakrat. Jednou a poradne.

doplněno 24.12.12 00:01:

Mrkni na foukanou izolaci TEMPELAN. enroll.cz/...

weka*
hodnocení

ok...udělám to tedy najednou, ale jaký materiál zvolit, abych měl jak tepelné ztráty co nejmenší a jednak, abych se z té ceny neobulil?:-D

frame*

Známou firmou je Ciur.

wwwbalkapcz
hodnocení

0x
Přeji dobrý den. Postupného řešení bych se obaval z důvodu smysluplné investice. Je však otázkou co od izolace očekáváte. Pokud jen zaplnění mezery, pak je možné volit částečné řešení. Pokud ovšem očekáváte kvalitni izolaci (zatepleni) pak udělejte plnou variantu, jinak je to značné mrhani investic. Pokud se k Vam dostane informace o částečné formě řešeni, ověřil bych si původce.. Na trhu se objevilo diky kryzi poměrně hodně odborníků a z důvodu ziskani prace bývají jejich informace hodně v zajmu úspor, jen nedomýšlí důsledky, Víceméně, podpoří zpravidla úvahy klienta, jelikož vsázi na neznalost klienta a tim i snadnou šanci na videlek a tkz. Po mne potopa.
Co se týče ceny, tak foukaná izolace se pohybuje od 900,-Kč /m3. Osobně bych se přiklánël ke stříkané PUR izolaci tkz. Chytré pěny. Má vetší životnost oproti ostatnim běžně dostupných izolaci, vyplni Vám každou škviru a td. Cena se u 15cm tl. Pohybuje od 500,-Kč/m2. Přeji šťastnou a správnou volbu.
weka*
hodnocení

climatizer.cz/...

tady jsem si počítal cenu a přijde mi to jako rozumná varianta...chtěl bych ale porovnat ceny s více firem...

při zadání 20cm vrstvy je cena za metr čtvereční 242kč a na metr krychlový to je 1210 tzn celková cena s dph je 38 600+-

mám střechu 10x14m +-..počítám že někde budou trámy apod takže by celkový objem mohl být i menší...

záleží jak má být vrstva vysoká no ;) stačí 20cm?

weka*
Magmarelax?vitazol?climatizer plus?je toho hodně na vybírání?nějaký tip?
wwwbalkapcz
Přikláním se ke climatizer plus. Vsechny foukanéizolace jsouobdobné a i kvalitou a životností. climatizer plus je na Čr trhu nejvice recenzovaný a tim i nejvice využívaný. Jak jsem Vam již psal, zaměřil bych se na stříkané izace. Tam je cena poměr a vlastnosti nejoptimálnější. Co se tyče tloušťky, tak zde je vice faktorů, které je nutné znát a to už chce obhlidku. S pozdravem Luděk Ballon
weka*

foukaná izolace je ale do nepřístupných dutin asi nejlepší ne?do nepřístupného krovu se těžko nastříká pěna!

mám tam jen 60cm a svažitostí ještě méně cm!

wwwbalkapcz
Z toho co popisujete., je foukaná izolace v rámci přístupnosti jako vhodne řeseni. Pro stříkané izace je nutné mit izolovanou plochu z pohledu přístupnou. Z důvodu nezanedbatelné investice, bych i přes stávající parametry přístupnsti, spíše dál hledal řešení pro stříkanou PUR izolaci. S pozdravem Luděk Ballon jednatel společnosti BALKAP, s.r.o www.balkap.cz
weka*
hodnocení

tak jsem narazil na firmu, která dělá foukanou izolaci magmarelax...

MÁTE S TÍM NĚKDO zkušenosti?

je to prý lepší jak cimatizer plus...má lepší vlastnosti a garanci nějakých 30let ale cena za kubík je 2500:-D

tak si to na tu svou plochu ani neumím představit...;)

frantisekpetru*

Já mám zafoukáno magmarelaxem. Dělala to firma IP Polná. Plocha 45m2, výška 30cm, celkem tedy cca 13,5m3. Celková cena se vším všudy 29150 Kč (vč. DPH tenkrát ještě 9%).

Samotná práce firmy naprosto OK. Přijeli tři borci, jeden na půdě foukal, dva dole na autě obsluhovali mašinu, trvalo to tuším do dvou hodin.

weka*

2160kč za metr krychlový dát nemůžu...to bych přišel o řádný balík peněz...potřebuji totiž zafoukat 140m čtverečních ;)

v tom případě climatizer plus mě vyjde na 1200kč na metr krychlový ;) úspora řádná a vlastnosti srovnatelné...

fribble*
hodnocení

0x

Mám už víc než 10 let zafoukané mezistropy Climatizerem Plus a neměnil bych. Náklady se v úspoře za topení vrátily za cca 3 roky a o pohodě v bytě - rovnoměrnější teplo, žádný hluk atd.

weka*

a přes jakou firmu?

weka*
hodnocení

co říkáte na izolux?

je levný a pro mou finanční situaci hodně dostupný i díky tomu, že aplikaci si mohu provézt sám...firma zapůjčuje fukar na zafoukání prostor...

co na izolux říkáte?

foukanaizolace.net/...

bude srovnatelný s climatizerem plus?

climatizer.cz/...

doplněno 29.12.12 18:57:

izolux.cz/...

tady je přímo výrobce

marekklementa
hodnocení

0x
Dobrý den, provádím foukané izolace již řadu let. Práce provádím sám s pomocníky. Mám proto letité zkušenosti, co se foukaných izolací týče. Mohu Vám doporučit foukanou izolaci Knauf Supafil Loft 045 - nejjemnější nenasákavé skelné vlákno, nehořlavé, nejnižší třída sesedání S

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]