Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
chci vás požádat o radu, do sklepa mi zatéká voda podél starých ocelových trubek natažených od studně do sklepa, nyní se nepoužívají, jseme napojený na obecní řád. Hloubka uložení trubek je více jak 1m pod zemí a vzdálenost od studně je kolem 5m, nad trasou uložení je všude beton. Domnívám se že trubky jsou zřejmě vyspádované na barák o prosakující voda podél nich steče do sklepa.
Jediný co mě napadá je trubky vykopat, ale ta práce mě tak děsí že v sobě živím naději v jiné řešení o kterém bude mořná tady někdo z vás vědět.
Děkuji za případné rady předem.
Alesh.
když to nechceš kopat, tak udělej jímku,dej tam čerpadlo s plovákem..
vodu od čerpadla už snad někde navedeš na kanál apod...
a hotovo...
čerpadlo tě sice vyjde na 500-1000kč, ale máš méně práce...
jinak rozhodně bych kopal no...bohužel...práce je na baráku furt
no stejně pokud se voda neodebírá tak spodní voda stoupá -záleží jakej je pramen ,a myslím si že průsak není jen okolo trubek ale i zeminou a tudíž i základem,tak že odkopakt,zjistit jak to kolem zdí vypadá ,popřípadně drenáž a izolaci a tu vodu někam odvézt od baráku,jinak jímku čerpadlo s plovákem a smířit se s vlhkostí ve sklepě která nění při uskladnování zeleniny a ovoce na škodu,pokud prolíná i do zdí nad sklepem řešit izolaci a odvodem vody od baráku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.