Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvolit pojistky

Od: dcmen odpovědí: 16 změna:

Dobrý den

chtěl bych vyměnit pojistky v bytě za nové ale nevím, na jakou značku se mám dat

tudíž bych potřeboval radu od vás která značka je uspokojující

děkují

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Předpokládám, že ne pojistky, ale jističe. V tomto směru není důvod extra vybírat, každý solidní prodejce dodává Moeller Eaton (fůze firem). Spíše je otázkou, jakou rozvodnici, zdali např. česká kvalita ABB, nebo nějaké polsko. Jde samozřejmě o cenu a tomu odpovídá kvalita.

dcmen
hodnocení

pardon

ano jističe

pokud jde o tu rozvodnici, tam nejde jen o vzhled? tedy pravda, nechěl bych aby mi dvířka zůstala v ruce

všechno je o ceně, už se mi osobně stalo, že mi dvířka od polského výrobku zůstala v ruce. Chce to do obchodu a vybrat si. Nabídka je široká. Samozřejmě jde i o počet modulů. Takže se to takto špatně říká. Nešel bych určitě do nejlevnšjších. Taky zdali na omítku, nebo pod omítku. Dvířka průhledná nebo kouřová nebo zcela neprůhledná.. Ale zase nějakou dardu bych nečekal - otázka stokorun. Najděte si v okolí nějaký velkoobchod s elektro a tam se poptejte.

hodnocení

3x

Vzhledem na to, že tazatel je zřejmě laik, že ne všichni, co tu radí, jsou odborníci a v prodejnách jsou většinou jen podavači a ne odborníci, doporučil bych mu, aby se obrátil na osobu s elektrotechnickým vzděláním a praxí... ta aspoň dohlédne na charakteristiku jističe a další... a zároveň zkontroluje současný stav...

elektrika je svině, kope, zabíjí a škodí...

dcmen
hodnocení

potřebují to nakoupit, o samotnou instalaci se mi už postará elektrikař

proto jsem šel tady pro radu...

jističe jsou tam teď obyčejné výrobce SEZ n.p. Krompachy ( klasicke černé) 1x 10A a 4x 16A

dcmen
hodnocení

mimochodem el. je v hliníku

elektrika byla 20 let nevyuživáná, to až teď posledních 10 let tudíž měnit celou za měď bude až dle potřeb nového majitele za pár let

repkin*

Tudíž se poraďte s Vaším elektrikářem. Řekne Vám kolik jističů jaké hodnoty a charakteristiky, samozřejmě k jističům jsou i zvonková trafa, proudové chrániče (kuchyň a koupelna) apod., já jsem dával např. k jističům i zásuvku. Elektrikář dle Vaší situace poradí konkrétnějš a potom už jen dle hodnot vybírat ve velkoskladu.

luke237
Slysel jsem, ze se to doporucuje. Prave jsem premyslel, jaky by byl nejvhodnejsi zpusob a napadlo, ze uplne nejlepsi by bylo, kdyby existovala zavuka na DIN listu. Tak jsem se rozhledl po Googlu a kupodivu to existuje! *tanec* *slunce* *palec*
hop®

luke - "kupodivu" - asi jste elektrikář od fochu, nezlobte se, ale docela jste mne rozesmál, sorry ;)

... na DIN lištu dneska už je snad vše, včetně elektroměru...

luke237
Prave jsem se dorozhledl po jednom e-shopu s elektroinstalacnim materialem a prekvapilo me to mnozstvi dostupnych zarizeni na DIN listu za prijatelne ceny.
Par let jsem to nezkoumal. Naposledy, kdyz jsem to hledal, tak jako nejlevnejsi reseni bylo namontovat do rozvodnice primo klasickou krabici *smich*
repkin*

*smich**pivo* pravdu díš

frantisek*

Jak jste psal, tak tomu nerozumíte, tak to nechte na elektrikáři. Jinak naděláte vic škody jak užitku. Nemůžeme přeci rozumět všemu.

miljan*

Náhodou, elektrice rozumí téměř 99,999999999999999999999999999999...% národa. Proto tolik dotazů. *nevi*

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Pokud se chystáte k instalaci nového bytového rozvaděče a chcete si pořídit jednotlivé komponenty sám je to jen v Vaše věc.Uvědomte si ovšem,že se v takovém případě stáváte výrobcem elektrického zařízení se všemi povinostmi.Ani to,že rozvaděč sestaví elektrikář s platnou padesátkou není ještě záruka splnění platných bezpečnostních norem.

hop®
hodnocení

0x

Už Vám tu poradili, nechte to na elektrikáři. A pokud trváte na tom, že budete komponenty kupovat sám, ať Vám elektrikář alespoň napíše přesný seznam.

Může se totiž stát, že z Vašich součástek odmítne rozvaděč zkompletovat, z rozumných důvodů. Anebo ho zkompletuje a nedá Vám záruku ani revizi.

Navíc jako elektrikář nakupuje určitě ve velkoobchodu, kde šunty nemívají. A také se dostane na ceny, za které Vy jako běžný zákazník nikdy srovnatelnou kvalitu nekoupíte...

repkin*

Souhlas, já mám 22% slevu *frajer* přes zeťákovo tátu.

doplněno 24.12.12 17:14:

*hi* pardon švára, kdo se má v těch rodinejch vztazích vyznat *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]