Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se optal více znalých než jsem já..
Proč se říká parotěsný folii-parotěsná folie...není to snad obyčejná folie?
Mohu dát do podkroví obyčejnou folii a nebo musí být tedy parotěsná...Jaký v nich je rozdíl?
Také mě napadlo, když bych místo parotěsné folie použil ´´miralon´´ cca 3mm síly.. Bude to mít podobnou nepropustnost?...Mohlo by to mít i menší únik tepla?
Každá PE folie je parotěsná,jen musí být zaručeno,že z výroby neobsahuje bublinky,praskliny a jiné defekty,které by těsnost porušily.Stačí,když je folie dostatečně silná.Při položení ji pak důkladě zkontrolovat a případné kazy přelepit izolepou.Přilepit ji i ke krajům izolované plochy.Pokud se týče podkroví,používá se v místech pod střešní krytinou i tak zv. folie difuzní,tedy polopropustná.Ta kryje ze studené strany izolaci.Z teplé strany se pod kryt(sádrokarton) vkládá parozábrana - parobrzda.
JABRAKA
jj, tlak, teplota, rosný bod. Když ochladíte vzduch, vysráží se v něm voda. Proto se vzduch ohřátý v teplé místnosti nesmí dostat do tepelné izolace. Parotěsná fólie není jakákoliv obyčejná fólie, jako je třeba igelit na fóliovník.
Dobře vám radím, kupte speciální parotěsnou fólii a na peníze nehleďte, protože šetření tomto místě by se mohlo proklatě prodražit.
Dobry den parotesna folie je tam proto ze nepropousti vlhkost z interieru ,mohla by se srazet v izolaci ,bez parotesky by to fungovalo asi jako mokry kabat v zime,obycejna folie by take mohla fungovat jako parotesna ,ale mohly by se v ni tvorit mikrotrhliny a z hlediska dlouhodobeho ,by to nemuselo byt dobre reseni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.