Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám jen prosbičku na pár detailů
Od známého jsem dostal 2 komplety zářivek, klasické zářivky po páru 36W. Když jsem je namontoval místo klasického světla, tak s nima nejsem vůbec spokojený, když je zapnu, trvá cca 3-4 sekundy, než se rozsvítí, potom strášně zářivky bzučí...
Já vím, že se zářivky nerozsvěcují ihned a nějaká prodleva tam je, ale když přijdu ke známému do garáže, trvá to cca 1-2s a potom je naprosté ticho, ne takové bzučení...
Co to prosímvás vyřeší? Nové startéry? Nové trubice? Nebo je špatný celý komplet? Koupil jsem 3 zářivku poloviční 2x18W a super, zapne hned a je absolutně tichá...Děkuji
V zářivkách bručí tlumivka,to vyřeší jenom výměna tlumivky,nebo se stává,že když se po chvíly provozu ohřejí tak někdy vrčení přestane.Pokud nějaká zářivka startuje hned tak má v sobě elektroniku.Start zářivky může ovlivnit i okolní teplota. V zimě startujou hůř.
Bude to teď asi tou zimou, ale ta elektronika mě zajímá? Ta koupená malá zářivka startuje hned a přitom stála jen 400 Kč, rád bych koupil zářivky s tím rychlým startem, ale bohužel to nepoznám, kterou, abych nekoupil to samé.
doplněno 21.12.12 21:57: Tlumivka stojí kolik? Startér mi prodali za 8 Kč
Michale 36W tlumivka stojí zhruba 90Kč. Jestli chceš aby se rozžhnuly hned, tak to musejí být T5 ty mají místo tlumivky předředník, ale taky jsou dražší (to je určitě ta malá ) . I starší typ zářivky T8 musí naskočit max do 1-2 vteřin, jinak není něco v pořádku. Jestli jsou trubice staré, tak to startování a i vrčení můžou dělat. Dej nejprve novej startér, pak zářivku a až pak dej když tak tlumivku. Jestli chceš více světla kup se studeným bílým světlem. Zářivky s tepým světlem dají méně světla, ale záleží kam to máš.
doplněno 22.12.12 13:25:Dnes nejčastěji prodávaná tlumivka, vypadá takto.
Nene, měla by to být T8 zářivka, jinak co se týče toho světla, tak do té malé zářivky jsem koupil denní světlo a nedá se na to dívat, je to sice vzhledově opravdu krásné, moc hezky to svítí, ale nedá se moc dívat, špatně se čte, dělá to stíny, je to takové divné, budu to chtít vyměnit za tu se studeným světlem Díky za rady, zkusím buďto vyměnit ty startéry a zářivky, nebo je celé hodím na půdu a do garáže na původní místo koupím úplně nové
Že byla jen za 400,- vůbec nic nenapovídá zda je s tlumivkou nebo elektronikou bo číňan dělá téměř výhradně s elektronikou a ten je levný. Pokud jsou zářivky jinak v dobrém mechanickém stavu dá se okolo 250,-Kč koupit elektronický předřadník 2x36W a zářivka předrátovat. Zvládne to i amatér.Výhoda té elektroniky je rychlý start, nebzučí, má menší spotřebu a světlo se nechvěje. Nevýhoda ovšem je větší riziko poruchy (hlavně tedy u těch levných)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.