Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroxid sodný

Od: ajeto* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nalila jsem hydroxid sodný do umývadel, usnula jsem a bohužel jsem to nezalila horkou vodou.Voda stojí v umývadle a vůbec neodtéká. Prosím poraďte

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

On ztvrdnul tekutý hydrixid? Nebo jste nasypala pecičky? U peciček to je problém dost veliký.

jabraka*
hodnocení

0x

A předtím odtékala?Jediný důvod,který vidím,je ten,že v odtoku byly nějaké vlasy,které louh nabotnal a ty zvětšily objem a umyvadlo totálně ucpaly.Z dotazu ale vyplývá,že louh byl nalit do více umyvadel.Pokud šlo o roztok,měl by protéct bez problémů.

Zásadní chyba je v tom,že louhy se používají spíše preventivně.Pokud je už odpad ucpaný,nemá jeho použití význam,do ucpávky se nedostane.

JABRAKA

hodnocení

0x

Hlavně do toho teď nesaheje holýma rukama. Můžete se způsobit vážné poleptání. Tu kapalinu musíte dostat nějak pryč.

nika*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak jste to nakonec vyřešila. Mám totiž dnes stejný problém :((

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]