Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskaná nivelace - čí zodpovědnost?

Od: h8me* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

Koupil jsem byt prázdný byt po rekonstrukci, kdy jsem viděl při předání, že jsou na nivelaci praskliny. Majiteli zatím nebyli vyplaceny peníze, drží je realitní kancelář. Teď jsem měl na bytě podlaháře a ten říkal, že v žádném případě by na takovouto podlahu nedával PVC podlahu. Při bližším zkoumání jsme přišli na to, že je i schodek mezi plochami, které rozděluje prasklina a při šlápnutí na jeden díl jde vidět pohyb. Zavolal jsem tedy majiteli a sdělil, že sice jsem ten byt převzal s prasklinami, ale že nejsem odborník v podlahářství a až teď jsem se dozvěděl, že je podlaha ve špatném stavu. Navrhl jsem finanční kompenzaci, že si položím namísto PVC podlahy plovoucí podlahu, která je ovšem dražší a rozdíl mi dělá na celém bytu cca 10-15 000Kč. S tím samozřejmě majitel nesouhlasil a poslal mi číslo na podlaháře, který podlahu dělal. S tím jsem mluvil a ten mi řekl, že na podlahu už záruka není, protože je to 3 roky od vylití nivelace a že to popraskalo, protože se tam 3 roky neotpilo a že se na nivelaci použil nejlevnější materiál (majitel šetřil) a že on s tím nic neudělá. Co teď s tím? Na koho bych se měl obrátit, co bych měl udělat? Má nekdo nějaký nápad či návrh?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zjistil bych si, kolik bude stát oprava podlahy, kolik by stálo odstoupení od smlouvy, a pak si to pečlivě rozmyslel.

mowla*

K tomuto dodám jen to, že kupovat cokoli - aniž oboru rozumím, může být ošemetné - obzvláště třeba (z)rekonstruovaný byt, jemuž ´pod omítky´ nevidím - osobně nevěřím, že kdo dělá (nechává dělat) rekonstrukci ´na kšeft´, udělá ji dobře...

doplněno 21.12.12 13:48:

Z každé chyby by si člověk měl vzít aspoň ponaučení - jen byt asi nikdo nekupuje tak často, aby se mu to ´vyplatilo´...

;)

doplněno 21.12.12 14:49:

Kdo za to může? - podle za stav podlahy může bývalý majitel a poté, co ti byt prodal, nehodlá dál nic řešit (aby podlahu 3 roky vylitou reklamoval u zhotovitele nový vlastník bytu je naprostá konina)...

A jak se zařídit? - pokud to stav stěrky dovolí, polož jakoukoli podlahu... Nebo stěrku vymlať a udělej celou podlahu znovu... Každopádně - a bez ohledu na podlahu, se připrav na to, že podobně ´zmršených´ věcí vrámci rekontrukce majitel bytu vymyslel či odsouhlasil více, takže očekávej další kostlivce lezoucí ze skříní... A nebo zvaž odstoupení od koupě (smlouvy) - můžeš-li...

doplněno 21.12.12 15:22:

Oprava: ..."podle popisu za stav podlahy"...

jabraka*
hodnocení

1x

Nedělal bych z toho tragedii.Většinou se jedná o soustavu drobných trhlinek.Není to samozřejmě úplně v pořádku,ale po pár letech se bude reklamace těžko vyřizovat.Myslím,že by to spravilo vystěrkování řídkou stěrkou a po zatvrdnutí přebroušení síťkou.Pokud se bude požadovat lepení lina,lepidlo prasklinky zpevní definitivně.

JABRAKA

tomiik*
hodnocení

0x

PVC podlaha je druh podlahy a plovouci zpusob polozeni...

Samozrejme to nevidim a nevim jak se to hybe nebo praska kazdopadne vam plovouci podlaha vubec v nicem nepomuze spis naopak.

h8me*
hodnocení

0x
Bohuzel to tak je, jety auto je Taky Jety A zavady se Muzou Projevit casem. Ted uz Vim, ze jsem Tomu Mel Venovat Zvysenou Pozornost. Podlaha Se hybe V ramci milimetru. Plovouci Podlaha Na To Bezproblemu Pujde Polozit, Ale Jde Mi O To, Kdo Za to Muze a jak Se Zaridit?

pt®
hodnocení

0x

Mohla být také nekvalitní nivelizace, třeba prošlá nebo špatná už od výrobce. Ale, jak píše "Jabraka", zase to taková hrůza nebude. Buďto přelijte novou stěrkou, pak přebrousit, nebo zalepit praskliny lepidlem. Z mojí zkušenosti je dobrý "Rot 01"od české firmy "Bralep":

bralep.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]