Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych tip na nějaké spolehlivé lepidlo, jež je určeno k lepení okrasných polysterenových desek na strop. Prosím nějaké, s čím máte zkušenosti. Děkuji předem.
Přesně tak - k lepení polystyrenu stačí libovolný akrylát (a současně polystyren neleptá) - ale mastný strop, to je ´věc´...
Může to být akrylátový tmel...
Závisí na savosti podkladu - na málo savé podklady (např. na napenetrovaný povrch) hustý, na savý podklad řidší *)... Nanášet nejlépe zubovou stěrkou, nejsnáze tak udržíš výšku vrstvy tmelu na všech ´dlaždicích´...
*) kdysi, když byl velmi omezený výběr lepidel a tmelů a když jsem kámošovi při lepení polystyrenových ´kachlí´ na strop pomáhal, jsme lepili Herkulesem...
doplněno 22.12.12 21:01: Hope - vždyť to je právě ten akrylátovy tmel... Akorát se i jmenuje "na polystyren"...
Používám zásadně jen silikon.Akrylové tmely,i když je doporučují i prodejci,nevyhovují kvůli obsahu vody,ta pod polystyrenem zůstává moc dlouho a způsobuje často odlepování na površích se starými nátěry.To pak je nutno dokonale povrch napenetrovat,nebo veškeré nátěry oškrabat.To značně zdržuje,zdražuje a zanechává svinčík.Silikonem nalepím obývák 20m2 během dvou dnů i s okrasnými lištami.
JABRAKA
Hope, ještě ty mu blbni hlavu. S mowlou se shodnem a napíšem, že akrylát a druhý den se nás rajfer148 zeptá jestli to může být akrylátový tmel a ty ho ještě takhle "dorazíš". :D
Přímo lepidlo na polystyren jsem také viděl, ale to jsem nechtěl. Co se týče toho akrylátu, domníval jsem se, jestli se to nenazývá přímo akrylátové lepidlo, proto ten dotaz ohledně tmelu. Na závěr, chci všem poděkovat za rady.
Are, tazatel chce LEPIT POLYSTYREN, ale nechce LEPIDLO na POLYSTYREN!
Nechce tmelit, nechce akrylovat, nechce lepit akrylát...
A já ho dorážím?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.