Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provonění bytu

Od: jakubka64® odpovědí: 10 změna:

Prosím o nějakou, nejlépe "babičkovskou" radu, jak si provonět byt. Něco, co bude trvalejší, ne jen stříknout osvěžovač a za půl hodiny je to stejně pryč a navíc se mi příčí, že je to chemické (to samé vonné svíčky). Někdy dám do vody celou skořici, hřebíček, badyán a na mírném ohni nechám probublávat, to je supr, ale zbytečně se v bytě páří a elektrika nebo plyn taky nejsou zadarmo :D. Tak kdyby měl někdo vyzkoušené nějaké přírodní vonění, byla bych ráda. Miluju voňavý byt a cukroví se nedá péct do nekonečna. ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

#provoneni+bytu *jasne*

hodnocení

Ajó, já to fakt nevěděla, dík. A máte na tohle téma hezkej příspěvek *palec*.

hodnocení

2x

My tedy dáváme skořici a hřebíček a podobné voňavé koření do aromalampy s vodou. Ale asi bych se neodříkal i podobných vůní v lahvičkách. Esenciální oleje, ty jsou taky přírodní. Příliš páry z aromalamp nejde a čajová svíčka hřeje skoro pět hodin za necelé dvě koruny.

hodnocení

Vaše rada je nej *palec*, hned jsem vyzkoušela hřebíček do aroma lampy a už si tady čuchám. Dík.

hodnocení

2x

Mám zaručený a obyčejný tip.A že jsem toho vyzkoušela dost než jsem našla to pravé.Vonný olej co se dává do aroma lamp.Ale POZOR na trhu je spousty vyrobců a vůní a každý vonní jinak,některé málo nebo vůbec nebo vonní divně atd...Ale jeden jsem našla že vonní perfektně,dlouho krásně a stále stejně jen ve skleničce na teplém radiátoru.

Takže výrobce Aromis vůně Vánoční překvapení.do skelničky s vodu a postavit na radiátor a máte vystaráno..

Já dávám do tenkostěné skleničky asi 1dcl a asi 5-8 kapek oleje.´Dám do haly na radiátor,provoní se celý dům.Vonní to stále stejně než se decinka vypaří pak zase doplníme.

hodnocení

Díky, bohužel nemáme takový přímý zdroj tepla, jako je radiátor (podlahové topení), takže tyhle nejjednodušší rady nevyužiju. Ale bezva nápad je od Jerrymungo - koření do aroma lampy, do toho jdu.

hahanaj*
hodnocení

0x

nakrájej citron nebo pomeranč a dej na topení a krásně ti to byt provoní to pak použiji jako dekoraci j zavěšený pomeranč se zapíchaným hřebíčkem ozdobí a provoní byt

hodnocení

Jo, tohle znám, má to jednu vadu, všude máme podlahové topení *smich*. Ale díky.

hodnocení

0x

Kdesi jsem četl, že vysát vysavačem vanilkový cukr. Máme vysavač s vodním filtrem a když do té vody kápnu vonný olej a půl hoďky vysávám, voní to doma jako doma.

joudic*
hodnocení

0x

spalte par listku bobkoveho listu ;)

doplněno 20.12.12 18:45:

jinak poctive si pri nakupovani vybiram avivaz, ktera pekne voni tak, ze to muzu cuchat porad, a pri vytirani to pridavam do jarove vody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]