Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Jak je již z předmětu jasné,trápí mě neustále sepnutý kotel i když mám na termostatu"vypnuto".Abych tu někoho nepletl,nejedná se mi o těch několik málo minut po vypnutí termostatu,ale opravdu o nonstop vytápění...Tzn. termostat vypnu a topení(dokud nedojdu do sklepa a neotočím s"kolečkem")stále topí.
Nevíte co s tím?servis?nebo jen nějaká jednoduchá úprava/oprava?
Jedná se o kotel Junkers Ceraclass a trmostat Chronogyr Rev 10.
Předem děkuju za jakoukoliv radu
Je jednoduchá oprava, ale nejprve musíte najít závadu.
Protože kotel nereaguje na povely z termostatu, tak je buď někde přerušené vedení (zlomený kablík, přetržený vodič, vypadený vodič ze svorkovnice) a nebo je to bezdrátové zařízení (tam může být rušení, slabé baterie).
Fungovalo to někdy?
Co se od té doby změnilo?
Ano fungovalo.kotel máme přibližně rok a čtvrt.Měli jsme velké problémy s kolísáním tlaku v expanzní nádobě,tak jsme si letos někdy na přelomu léta a podzimu pozvali technika který jí dofoukl?dopustil?,od té doby dá se říct kotel blbne.Tedy nemůžu říct přesně jestli je to od té doby protože topíme krbem a tak jsme topení zapli poprvé teprve před pár týdny kdy ještě nějaký čas fungoval +/- normálně(neumím ho moc nastavit takže jsem se s ním občas trochu pral(termostat)),ale teď už kotel topí v jakém koliv stavu termostatu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.