Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat vypnutý - kotel stále topí

Od: nepik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den!

Jak je již z předmětu jasné,trápí mě neustále sepnutý kotel i když mám na termostatu"vypnuto".Abych tu někoho nepletl,nejedná se mi o těch několik málo minut po vypnutí termostatu,ale opravdu o nonstop vytápění...Tzn. termostat vypnu a topení(dokud nedojdu do sklepa a neotočím s"kolečkem")stále topí.

Nevíte co s tím?servis?nebo jen nějaká jednoduchá úprava/oprava?

Jedná se o kotel Junkers Ceraclass a trmostat Chronogyr Rev 10.

Předem děkuju za jakoukoliv radu:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je jednoduchá oprava, ale nejprve musíte najít závadu. :)

Protože kotel nereaguje na povely z termostatu, tak je buď někde přerušené vedení (zlomený kablík, přetržený vodič, vypadený vodič ze svorkovnice) a nebo je to bezdrátové zařízení (tam může být rušení, slabé baterie).

Fungovalo to někdy?

Co se od té doby změnilo?

nepik*
hodnocení

Ano fungovalo.kotel máme přibližně rok a čtvrt.Měli jsme velké problémy s kolísáním tlaku v expanzní nádobě,tak jsme si letos někdy na přelomu léta a podzimu pozvali technika který jí dofoukl?dopustil?,od té doby dá se říct kotel blbne.Tedy nemůžu říct přesně jestli je to od té doby protože topíme krbem a tak jsme topení zapli poprvé teprve před pár týdny kdy ještě nějaký čas fungoval +/- normálně(neumím ho moc nastavit takže jsem se s ním občas trochu pral(termostat)),ale teď už kotel topí v jakém koliv stavu termostatu

pohanka*
hodnocení

0x

Vyměnil jste v pokojovém ovladači baterie? Máte kotel již přes rok a baterie jsou již vybité. Již se mi to stalo, ale u jiného typu kotle.

hodnocení

0x

nepiku, zkuste odpojit termostat, vedou k němu dva drátky, jeden odpojte, měl by kotel přestat běžet.

nebo volat servis a rychlou radu...

takjan*

Vyměňte baterie v termostatu. Na displeji svítí vypnuto, ale ve skutečnosti zůstalo relé sepnuto-baterie nemá dost výkonu na přepnutí. Běžná závada..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]