Nejste přihlášen/a.
Bydlim se synem a manželem v bytě, byt vlastnil manžel už před svatbou,veškeré poplatky jsou na manžela. Mám v bytě trvalé bydliště. Budeme se rozvádět. Může mě manžel po rozvodu z bytu se synem vystěhovat? Nic nevlastním, nemám kam jít.děkuji
1x
Patrně může. Asi Vám nezbyde nic jiného, než jít do podnájmu. Pokud Vám manžel nenabídne jiné řešení. Záleží na tom, jaký k sobě máte vztah - také může být Váš manžel velkorysý a přenechat Vám byt, abyste měla kde se synem bydlet a odejít do nějakého podnájmu sám. Prostě záleží na tom, jaký máte k sobě i po rozvodu vztah.
0x
Byt je manžela, a asi po něm nelze spravedlivě požadovat, aby Vás v něm nechal bydlet i po rozvodu. Trvalý pobyt je pouze evidenční údaj, nezakládá žádné právo k obývanému bytu.
Podle mne se buď nějak s manželem dohodnete, nebo Vám na jeho návrh dá soud nějakou dobu (odhaduji tak do 3 měsíců), abyste si našla jiné bydlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.