Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení po rozvodu v bytě

Od: lea296 odpovědí: 3 změna:

Bydlim se synem a manželem v bytě, byt vlastnil manžel už před svatbou,veškeré poplatky jsou na manžela. Mám v bytě trvalé bydliště. Budeme se rozvádět. Může mě manžel po rozvodu z bytu se synem vystěhovat? Nic nevlastním, nemám kam jít.děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Patrně může. Asi Vám nezbyde nic jiného, než jít do podnájmu. Pokud Vám manžel nenabídne jiné řešení. Záleží na tom, jaký k sobě máte vztah - také může být Váš manžel velkorysý a přenechat Vám byt, abyste měla kde se synem bydlet a odejít do nějakého podnájmu sám. Prostě záleží na tom, jaký máte k sobě i po rozvodu vztah.

iz*
hodnocení

0x

Byt je manžela, a asi po něm nelze spravedlivě požadovat, aby Vás v něm nechal bydlet i po rozvodu. Trvalý pobyt je pouze evidenční údaj, nezakládá žádné právo k obývanému bytu.

Podle mne se buď nějak s manželem dohodnete, nebo Vám na jeho návrh dá soud nějakou dobu (odhaduji tak do 3 měsíců), abyste si našla jiné bydlení.

pecenkav*
hodnocení

0x

Proc by mel vystehovavat i syna?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]