Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyprané prádlo je zatuchlé

Od: borek* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví co mám dělat, když vyperu prádlo v pračce, tak místo aby pěkně vonělo, tak zůstane zatuchlý. Používám tekutý prací prostředek a aviváž Silan. Vůbec nevím kde je chyba. Díky všem za rady a tipy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Zkontrolujte filtr pračky, ověřte, že pračka dostatečně prádlo máchá. Po vyprání prádlo ihned pověste, nenechávejte jej v bubnu pračky. Buben pračky po vyprání nechávejte otevřený, důkladně jej vyčistěte. Máte-li kolem bubnu gumové těsnění, vyčistěteho a do sucha vytřete po každém praní. Nechte proběhnout jeden delší prací program bez prádla - s přidáním octa nebo citronu, pračka se krásně vyčistí.

pt®
hodnocení

2x

Jsem stejného názoru, jako ostatní, že je ucpaný filtr. Ještě mně napadlo, že odtoková hadice není do spádu, drží se v ní voda a tudíž stojatá voda zapáchá. Chtělo by to pročistit, profouknout i odtokovou hadici. - pt

people90*
hodnocení

1x

Dobrý den,

otázka je taky kdy to prádlo z pračky vytáhnete? *tanec*A zda ho věšíte v dobře větratelném prostoru, s tím jsem měl též problém*palec*A potom taky zda nemáte pračku zanesenou dole v tom otvotu jak je ten filtr to může mít též svůj podíl viny, ale spíše bych to viděl na to, že buď je prádlo dlouho v pračce, nebo ho věšíte na špatném místě..:)

limetka*
hodnocení

1x

Já bych vám doporučila vyčistit pračku nějakým Calgonitem, pak sjet jeden prací cyklus naprázdno s přídavkem trochy octa do nádobky na aviváž. Vyčistěte filtr na odtoku z pračky. Umyjte, na co dosáhnete - nádobku na prášky i prostor, ve kterém je umístěna. Po vyprání prádlo ihned dejte ven z pračky a nezapomeňte nechat pootevřená dvířka i nádobku na prášky - pračka musí větrat, jinak se zápachu těžko zbavíte.

dery*
hodnocení

0x

Pokud prádlo hned po vyprání nevytáhnete, ale necháte ho tam, je vždycky zatuchlé, ať ho perete, v čem chcete.

Může být ale také problém s dávkováním prášku a aviváže - kamarádka taky prala, vždycky vytáhla jen mokré smradlavé prádlo a zjistila, že chyba je v pračce - rozbitá - a musela si koupit novou.

Pokud prádlo skutečně vytahujete včas a filtr máte čistý, mrkněte do návodu, jestli tam o tom něco není - většinou bývají v návodech nejčastější problémy uvedeny. Pokud ne, zkuste se poptat v autorizovaném servisu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Borku, dobrým a známým pohlcovačem pachů ze všeho možného je ocet. Zkuste ho místo aviváže. Použijte 1-2 deci octa, které nalijte do přihrádky určené pro aviváž. Ocet uvolní nejen vodní kámen v pračce, ale i změkčí prádlo (i ručníky, osušky apod). Nemusíte se bát, že prádlo octem bude cítit. Zápach se během sušení vypaří. Navíc ocet zabrání obarvení prádla a bílé prádlo před jeho zešednutím.

asiasi*
hodnocení

0x

Stává se to když je prádlo málo vyždímané .Při špatných teplotních podmínkách sušení je v něm ta voda dlouho a zatuchne to. To se může stát při ucpaném filtru. Zkontrolovat filtr, možná přidat počet otáček. Ten ocet je fakt dobrý - změkčuje / ztrvdlé frotté osušky/, odstraňuje usazeniny z pračky, proti speciálním prostředkům je za pár kaček a je minimálně stejně účinný.

joudic*
hodnocení

0x

takze tento problem jsem resil, a jsem si temer jisty, ze pradlo jednou zustalo dele mokre a zatuchlo, takove pradlo je bohuzel znicene navzdy, ikdyz se po uschnuti zda (po nekolikerych dalsich vypranich), ze je vse v poradku... Jakmile si totiz pradlo oblecete a zahreje se telem, zacne puch. Je to pradlo na doma... Sitko neni nikdy tak zasrane, a hlavne...smrdi uplne jinak..
Co jedine trochu pomohlo, byla rada do prani prilit ocet, dal jsem pul flasky na 1 prani (nebojte se, po vyprani neni pradlo octem citit)

doplněno 13.11.12 21:58:

podotykam, ze pracka byla u me vonava, poctive vetrana, smrdelo jen pradlo... brzy jsem zjistil, ze jen nektere z nich, takze to bylo jasne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]