Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat olej pryč ze zdi?

Od: meruzalka111 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer. moje dcera mi dnes bohužel vylila olej (olej na smažení - kuchynský) na zeď, skvrnu jsem trošku vysušila utřela suchou látkou,ale nevím co dál. Máte nějaký dobrý tip čím ten olej z té zdi dostanu aby nezaschl? nebo už je to ztracené? máte s tím někdo zkušenost?

Díky všem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Je to ztracené - pokud nejde o vysloveně omyvatelnou malbu... Lze zkusit odmašťovač (rozpouštědlo nebo saponát - odstraní i malbu), ale olej pravděpodobně vsákl do omítky - takže odmastit a přemalovat...

;)

doplněno 08.11.12 19:02:

No jo - odmastit a vymalovat... Aspoň nemusíte řešit odstín... :-D

Dětičky jsou zdrojem všelijakého povyražení...

*smich*

meruzalka111
hodnocení

je to v kuchyni, letos jsme malovali Primalexem,stěna je bílá.

meruzalka111
hodnocení

jo to je. to moje dítě je ktomu všemu navíc hyper a s poruchou ADHD. jsem maminka,takže vím, o čem mluvím. a to je na zabití. Opravdu::. *zed**zed**zed*

figurek*
hodnocení

0x

zde prosím je zaručený recept mojí ženy.

Olejové skvrny odstraňte palicí a majzlíkem, pak namíchejte čtvrt šufánku bílé sádry a vzniklé díry zasádrujte. Kdyby se první pokus nepovedl, pak sádrování opakujte. Neztrácejte naději, zacházet se sádrou není nic těžkého, i když první pokus obvykle skutečně nevychází. Časem se vám dílo podaří a díry co byly ve zdi přece jen možná zmizí. *smich*

ron*
hodnocení

0x

Mastné skvrny se celkem úspěšně dají odstranit přiložením tvrdšího suchého chleba. Skvrna ale musí být čerstvá.

lkmalir
hodnocení

0x

Je to jednoduché zavolejte malíře a řekněte mu co se stalo ,popisovat tu technologický popis co s tím , to asi laik stejně nezvladne i když to bude vypadat jednoduše

ladaadal*
hodnocení

0x

No podle mě si s olejem neporadí ani profi malíř. Je to vsáklý v omítce. Leda by použil nějakou spešl barvu, která to skrz sebe nepropustí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]