Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. moje dcera mi dnes bohužel vylila olej (olej na smažení - kuchynský) na zeď, skvrnu jsem trošku vysušila utřela suchou látkou,ale nevím co dál. Máte nějaký dobrý tip čím ten olej z té zdi dostanu aby nezaschl? nebo už je to ztracené? máte s tím někdo zkušenost?
Díky všem za odpovědi.
Je to ztracené - pokud nejde o vysloveně omyvatelnou malbu... Lze zkusit odmašťovač (rozpouštědlo nebo saponát - odstraní i malbu), ale olej pravděpodobně vsákl do omítky - takže odmastit a přemalovat...
No jo - odmastit a vymalovat... Aspoň nemusíte řešit odstín...
Dětičky jsou zdrojem všelijakého povyražení...
zde prosím je zaručený recept mojí ženy.
Olejové skvrny odstraňte palicí a majzlíkem, pak namíchejte čtvrt šufánku bílé sádry a vzniklé díry zasádrujte. Kdyby se první pokus nepovedl, pak sádrování opakujte. Neztrácejte naději, zacházet se sádrou není nic těžkého, i když první pokus obvykle skutečně nevychází. Časem se vám dílo podaří a díry co byly ve zdi přece jen možná zmizí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.