Nejste přihlášen/a.
Necháváme si dělat od truhláře věstavěné skříně. Truhlář radí, aby se zrcadla rozdělila na několik částí, já bych je však chtěl v celku do výšky 200 cm.
Co chci já: truhlarstvi-vlasim.cz/...
Co radí truhlář: abcskrine.cz/...
Nevím, co přesně chcete poradit, ve vašem příspěvku žádná otázka položená není, ale z mých zkušeností: Zrcadlo ve vestavěné skříni máme od podlahy až ke stropu (jen o něco užší, než je na obrázku, všechny díly posuvných dveří máme užší), máme to už několik let a nemáme s tím žádné problémy. Z toho plyne že to je proveditelné a že to není komplikované na údržbu. Takže bych radila trvat si na svém požadavku, případně vyhrožovat výměnou truhláře a případně ji i uskutečnit.
doplněno 02.11.12 22:15: @jethro : o tom, že je chce mít tazatel v ložnici nepadlo ani slovo Jen na ilustračních fotkách to vypadá na ložnici, ale myslím, že důležitá je ta skříň, ne okolí. My je taky máme v chodbě...
Myslím, že s tímhle truhláři zkušenosti mají (a pokud ne, dost mě to děsí, ale je pravda, že někteří řemeslníci obohužel zasluhují být psáni v uvozovkách), viděla jsem to ve velké spoustě obydlí, hlavně ve zrekonstruovaných panelácích, kde se vestavěnými skříněmi získává prostor asi nejčastěji.
doplněno 02.11.12 22:28:A mimochodem dost by mě zajímalo, co by feng shui říkalo na mého kamaráda, který má zrcadlo na stropě nad postelí :D :D
Sice je mě naprosto jasný, proč to takhle truhlář chce, ale když to chceš vcelku, trvej na tom a chtěj to vcelku. Pokud ti to truhlář neudělá, hledej jinýho.
Zrcadla menšího formátu jsou méně náročná na kvalitu podkladního materiálu i zrcadla samotného - a tedy i na práci truhláře, hlavně ale na cenu materiálu (desky, pojezdy)...
Mám pocit, že truhlář si prostě ulehčuje práci... Přitom cena pro kupujícího moc neklesne - hliníkové profily nepatří mezi nejlevnější...
Ja si spise myslim, ze ti chtel vnutit mensi zrcadla proto, ze to vyzaduje slozitejsi ram od nej, za ktery si muze vice rict. Jestli dodava i zrcadla, tak se s nimi asi nechtel drit (jsou tezka, spatne se s nimi kvuli velikosti manipuluje, vetsi sance, ze je cestou k tobe rozbije a bude muset ze sveho koupit nove, mozna nema ani tak velky ram na prepravu zrcadel, atd.).
Standardne se dela zrcadlo od podlahy ke stropu prave kvuli tomu neprerusovanemu odrazu. I mechanicky mi to pripada logictejsi - zrcadlo sedi celou svou vahou na zemi. Souhlasim s tim, ze asi musi byt sklo trosku tlustci a jestli dela i podkladovou desku, tak ta musi byt rovna a casem se s vlhkosti nekroutit (stejne asi pouzije MDF).
Podle feng-shui by takhle velká zrcadla v ložnici rozhodně neměla být. Nicméně každý svého štěstí strojvůdcem.
doplněno 02.11.12 22:24:Přiznávám, že jsem si úsudek o ložnici udělal jen na základě ilustrační fotky.
Ale chápu i postoj truhláře, který s tímhle řešení asi nemá dobré zkušenosti (možná nemá žádné, tím hůř). Na druhou stranu, je lepší, když přizná barvu předem, než kdyby to udělal a blbě.
doplněno 02.11.12 22:32:Feng-shui je v podstatě zdravý selský rozum, a zrcadlo nad postelí nemá se zdravým rozumem nic společného :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.