Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrcadla na věstavěné skříni

Od: saavik odpovědí: 6 změna:

Necháváme si dělat od truhláře věstavěné skříně. Truhlář radí, aby se zrcadla rozdělila na několik částí, já bych je však chtěl v celku do výšky 200 cm.

Co chci já: truhlarstvi-vlasim.cz/...

Co radí truhlář: abcskrine.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Nevím, co přesně chcete poradit, ve vašem příspěvku žádná otázka položená není, ale z mých zkušeností: Zrcadlo ve vestavěné skříni máme od podlahy až ke stropu (jen o něco užší, než je na obrázku, všechny díly posuvných dveří máme užší), máme to už několik let a nemáme s tím žádné problémy. Z toho plyne že to je proveditelné a že to není komplikované na údržbu. Takže bych radila trvat si na svém požadavku, případně vyhrožovat výměnou truhláře a případně ji i uskutečnit.

doplněno 02.11.12 22:15:

@jethro : o tom, že je chce mít tazatel v ložnici nepadlo ani slovo ;) Jen na ilustračních fotkách to vypadá na ložnici, ale myslím, že důležitá je ta skříň, ne okolí. My je taky máme v chodbě...

doplněno 02.11.12 22:27:

Myslím, že s tímhle truhláři zkušenosti mají (a pokud ne, dost mě to děsí, ale je pravda, že někteří řemeslníci obohužel zasluhují být psáni v uvozovkách), viděla jsem to ve velké spoustě obydlí, hlavně ve zrekonstruovaných panelácích, kde se vestavěnými skříněmi získává prostor asi nejčastěji.

doplněno 02.11.12 22:28:

A mimochodem dost by mě zajímalo, co by feng shui říkalo na mého kamaráda, který má zrcadlo na stropě nad postelí :D :D

hodnocení

1x

Sice je mě naprosto jasný, proč to takhle truhlář chce, ale když to chceš vcelku, trvej na tom a chtěj to vcelku. Pokud ti to truhlář neudělá, hledej jinýho.

saavik
hodnocení

A můžu se zeptat proč? Nechci se ho dotknout, tak jsem se neptal *hi*

mowla*

Zrcadla menšího formátu jsou méně náročná na kvalitu podkladního materiálu i zrcadla samotného - a tedy i na práci truhláře, hlavně ale na cenu materiálu (desky, pojezdy)...

Mám pocit, že truhlář si prostě ulehčuje práci... Přitom cena pro kupujícího moc neklesne - hliníkové profily nepatří mezi nejlevnější... ;)

luke237

Ja si spise myslim, ze ti chtel vnutit mensi zrcadla proto, ze to vyzaduje slozitejsi ram od nej, za ktery si muze vice rict. Jestli dodava i zrcadla, tak se s nimi asi nechtel drit (jsou tezka, spatne se s nimi kvuli velikosti manipuluje, vetsi sance, ze je cestou k tobe rozbije a bude muset ze sveho koupit nove, mozna nema ani tak velky ram na prepravu zrcadel, atd.).

Standardne se dela zrcadlo od podlahy ke stropu prave kvuli tomu neprerusovanemu odrazu. I mechanicky mi to pripada logictejsi - zrcadlo sedi celou svou vahou na zemi. Souhlasim s tim, ze asi musi byt sklo trosku tlustci a jestli dela i podkladovou desku, tak ta musi byt rovna a casem se s vlhkosti nekroutit (stejne asi pouzije MDF).

hodnocení

1x

Podle feng-shui by takhle velká zrcadla v ložnici rozhodně neměla být. Nicméně každý svého štěstí strojvůdcem.

doplněno 02.11.12 22:24:

Přiznávám, že jsem si úsudek o ložnici udělal jen na základě ilustrační fotky.

Ale chápu i postoj truhláře, který s tímhle řešení asi nemá dobré zkušenosti (možná nemá žádné, tím hůř). Na druhou stranu, je lepší, když přizná barvu předem, než kdyby to udělal a blbě.

doplněno 02.11.12 22:32:

Feng-shui je v podstatě zdravý selský rozum, a zrcadlo nad postelí nemá se zdravým rozumem nic společného :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]