Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztržený pant u plast.dveří

Od: alexin odpovědí: 6 změna:

Dneska jsem zjistil že jedno křídlo u plastových dveří na terasu má vylomený spodní pant. Plast je na rámu prasklý, při úplném otevření se dveře mírně vyvrací. Dá se to nějak opravit abych nemusel dveře měnit? Jsou to profily Veka, už asi 6let staré a nevim jestli by mi dokázali vyměnit jen to jedno křídlo. I tak by to byla docela darda, takže bych to radši nějak vyřešil sám

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Můžeš prasklinu zkusit zavařit horkovzdušnou pistolí (je potřeba úzký nástavec na usměrnění proudu vzduchu a kousek materiálu - ideálně shodného s materiálem dveří... Pokud jsou ale dveře při otevírání/zavírání mechanicky namáhány, pravděpodobně prasknou znovu...

rh*
hodnocení

0x

doplnil bych úplně obyčejný pant nad tento vadný spodní (nepůjde už dveřní křídlo vyklápět), nicméně tento pant přenese část zatížení od křídla. Pokud to chcete opravit profesionálně, tak zkuste servisaopravyoken.cz občas na ně odkazuji některé své zákazníky a od nich slyším jen spokojenost.

alexin
hodnocení

to mě taky napadlo, ale asi by v tom rámu taky moc nedržel. Moc místa tam neni a ten roh je prasklý až pod pant, takže by prasklina postoupila časem o kus výš. Ještě jsem myslel dát tam pant jako je nahoře, ten by šel dát zespodu. Ale nevim jestli by to fungovalo. Nicméně budu muset stejně někoho zavolat, protože je potřeba obě křídla seřídit. Obě jsou na prostředku spadlá dolu (jak trychtýř), nahoře vůbec nedosáhnou západky do těch drážek takže ani netěsní.

to není samo sebou že to ruplo,v rámu je výztuha ,pant by měl držet až v ní,8 let jsem montoval ale vytržený spodní pant jsem neviděl*modla*,prasklý rám ano ,ale bud to bylo špatnou montáží nebo mech poškození většinou zkřehlé rámy a uder

doplněno 03.11.12 19:26:

dejte fotku jak to vypadá

alexin
hodnocení

přikládám fotku...

Vztržený pant u plast.dveří

pěkně prasklé šlo by to možná svařit,ale že by tohle prasklo jen tak? co pak ste s tím prováděli,většinou to křupne ve sváru a to po nárazu ale takto?

doplněno 04.11.12 18:42:

jako křídlo vám nové udělají bez problému,tady to je blbé že to drží opravdu jen v plastu,pokud by to bylo na rámu tam je to lépe řešené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]