Koupili jsme starou usedlost k rekonstrukci s tím že jednajejí novodobá přistavba je ve špatném stavu a budeme ji muset odbourat. Když jsem zjistil že bourání stavby provází ještě větší byrokracie než stavbu napadlo mě že ta přistavba tak jak je postavena nemohla nikdy projít kolaudací. Že tím pádem neexistuje. To by mi značně ulehčilo situaci protože co oficiálně neexistuje to nebude žádnému úřadu chybět. Otázka tedy zní - kde se dá zjistit co úřad kolaudoval na mém pozemku aniž by člověk musel vysvětlovat k čemu mu taková informace bude? Jediné co mě napadá je náhled katastrální mapy. A pak možnost zjistit na berňáku z jaké zastavěné plochy se platila daň domovní.Co víc mi poradíte vy? A co je směrodatné pokud by snad předchozí majitel do daňového prohlášení započítal i podlahovou plochu nezkolaudované přístavby?
No stavební úřad bych právě nechal až jako poslední možnost. Včera mi napsali že na rozdíl od stavby nelze demolici zařídit svépomocí ale musí ji provést firma a celá akce musí mít vyjádření ochrany životního prostředí požární bezpečnosti nebo co to tam všechno bylo. Obavám se že kdybych na sebe na úřadě upozornil tím že bych se zajímal o kolaudaci na baráku mohli by se na místo podívat a nařídit mi odstranění nepovolené stavby a opět bych musel jet podle jejich not - s firmou a stavebním dozorem. doplněno 02.11.12 14:53: Omluvte chyby v textu a interpunkci. Píšu na mobilu a tak člověk lehko něco přehlédne
ono je to totiž klasický český kocourkov, kdy úředník to človíčkovi ztěžujě seč může. Klidně mi nedejte zapravdu. U nás na obci se na parcele potřeboval demolovat dům, tak na to naběhli místní hasiči a za 3 dny nebylo po čem. Samozřejmě je třeba, aby suť byla ukládána podle zákona, buď na skládku nebo na obcí stanovené místo s poplatkem, mělo by být zajištěn odpojení elektřiny a plynu, a osttaní odpady bezpečné i nebezpečné by měly být ukládány v souladu se zákonem o odpadech. Dnes je to opravdu legislativně velmi neschůdné. Holt jakou máme vládu, takové jsou zákony: za prd = za prd. Člověk chce obci pomoci k lepšímu vzhledu a legislativa mu v tom jen brání. Udělal bych to postupně pomaloučku na černo. Stejně to bude nezkoulaudovaná stavba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.