Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva v dětském pokoji

Od: rado77 odpovědí: 7 změna:

nemohli by jstemi poradit, předělávám dětský pokojík a naevím jak to mám vše sladit... mám kluka a holku, barvy na zed chci použi modrou a zelenou ale jak sladit, mám třeba jednu zed modrou a jednu zelenou naprotisobě, nebo vedle sebe a zbytek bílé? doplňkymáme modrozelené a ještě druhá věc... koberec jaké barvy? děkuji za nápady vůbec nevím...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Hezká otázka. Je možno udělat třeba něco takového , kdy jedna stěna bude modrá a k ní stejnobarevný koberec a ostatní stěny ve druhé barvě - ale barvy bych tlumila do pastelu, třeba takto , aby nebyly tak excitující a děti usnuly :) Též se vám pak bude lépe malovat, když pod tím nebude tak sytá barva, až budete přemalovávat příště.

Druhá možnost je využít barvy jako přírodní scenérie, třeba takto

nebo šachovnicově natí/... - či takto krásně pastel sladit s nábytkem. Krásné je taky využít mezibarvy a udělat mezitón pastelu k bílé, jako třeba tady.

Pokud si troufnete na divočinu, celý pokoj můžete udělat jako louku s nebem nad hlavou.

olinlitomericko
hodnocení

0x

...dětský pokoj jsme nechali raději celý bílý, páč malůvky a odřeniny od mladších ratolestí nejsou tolik vidět a líp se schání (a je i lacinější) bílá barva:) a i ten štuk je bílej...*palec*. Ono se pak stejně opravuje a maluje všechno najednou, takže...*zed*

syfrig*
02.11.12 13:21

pt®
hodnocení

0x

Nenapsala jste, jak staré děti máte, předpokládám, že kolem 6 - 7 let? Pokud již začaly chodit do školy, nevolila bych příliš syté barvy a příliš v kontrastu, ale klidnější, pastelové, aby mohli v klidu spát, učit se a hrát si. Píšete o koupi koberce, znamená to tedy, že si hrají ještě na zemi a jsou předškolního věku? Tam bych doplnila barevnost, barvou hraček, krabic na hračky, obrázky a třeba polštářky. - pt

rado77
hodnocení

malé děti 2 a 4 roky

pt®

Nevím odkud jste, ale já ráda jezdím do IKEA. Podívejte se na inspiraci, listujte po šipkách:

ikea.com/...

Ještě ráda chodím koukat, jak si maminky zařizují pokoje na mimibazaru:

mimibazar.cz/...

syfrig*
hodnocení

0x

Ahoj ja teda nevim,ale ty barvy co dnes lidi do bytu kor malych napatlaji byva katastrofa totalni-komedie,vzdy veci,latky a dalsi... jsou take berevne...me to pipada jak v marigotce-bila je elegance-muj nazor,kdyz barvu,tak vyledenou a jen 1 zed maximum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]