Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jaké máte zkušenosti s internetovými vyhledávači cen plynu? Já velmi špatné. Pomohly někomu z Vás? Uzavřel jste někdo s pomocí nich výhodnou smlouvu'? proč se ptám? Tady jsou mé zkušenosti:
Chtěl jsem přejít s plynem od RWE k ČEZu. Tak jsem si našel podle srovnávače nejlevnější plyn Byl to EON. Tak jsem vyplnil internetový formulář a čekal jsem na doručení smlouvy, a ono nic. Druhý pokus byl telefonický, zavolal jsem na zákaznickou linku, v podstatě stejné kolečko, vyplnili jsme to s operátorkou, a nakonec přišel rozhodující okamžik. kdy prý budu doma, zastaví se u mě kurýr. Dohodli jsme termín, a ptal jsem se dál, jak a kam to mám potom poslat. odpověď mě doslova uzemnila. Žádné čtení smlouvy a podmínek. Kurýr přijede, já podepíšu a on si to odveze. Už tehdy jsem začal mít podezření. Odmítl jsem to, s tím, že mi to pošlou poštou, a já to poštou vrátím. Dodnes mi nic nedošlo. Proč asi? Co je v té smlouvě k podpisu, že nesmím mít čas na přečtení?
Podotýkám, že se mělo jednat o EON. Tedy jeden z největších prodejců u nás.
Tak jsem to zkusil s přechodem k ČEZu. Na internetu je nabízen špičkový tarif ČEZ Praktik. S tím jsem šel na na zákaznické centrum ČEZu. Jaké bylo moje překvapení, když mi na ČEZu řekli, že žádný takový tarif nemají. Divíte se? Já taky.
Takže pozor na internetové nabídky. Něco na tom smrdí, a já zatím nevím co. ČEZ mi zatím na moje Emailové dotazy na produkt ČEZ Praktik neodpověděl.
Zvolil jsem pro elektřinu i plyn Elimon www.elimon.cz smlouvy si stáhnul z internetu, doma vytiskl, přečetl, podepsal, poštou poslal, telefonicky ověřil že je tam mají, a procesy běží.
Nechci se tě nějak dotknout osobně, ale pracuju i s lidma, a mám zkušenost, že někteří lidé problémy přímo magicky přitahují. Až mám někdy pocit, že si je sami vytvářejí
To podle mne není chybou internetových vyhledávačů nebo srovnávačů cen energiií. Jde o přístup konkrétních dodavatelů k zákazníkům.
Pokud bych narazila na dodavatele, který by na mou objednávku nereagoval, našla bych si jiného. Přistupuje-li dodavatel laxně k potenciálnímu zákazníkovi, bude to po uzavření smlouvy na dva roky ještě horší.
Já si pomocí internetového srovnávače pouze vybral dodavatele, resp. pár dodavatelů. Následně jsem si přímo na stránkách těch dodavatelů překontroloval ceny a pročetl smlouvy a podmínky. Následně jsem s "vítězem" komunikoval už přímo. Vyhrál to u mne EON, celý proces přechodu trval necelé dva měsíce a nemusel jsem se vůbec o nic starat.
Já to pochopil tak, že jste sice vybral EON, ale smlouvu jste uzavíral prostřednictvím toho internetového srovnávače.
Já při uzavírání smlouvy jednal přímo s EONem.
Každý srovnávač to myslím dělá trochu jinak - někdo například chce plnou moc, aby mohl vše vyřídit sám. Jiný zase jen předá kontakt dodavateli, kterého si vyberete a ten vás bude kontaktovat. Popsáno to je například zde http://goo.gl/NuDTw
Jo, asi máte pravdu. Bohužel je to tak trochu moje chyba. Vůbec mě nenapadlo, že bych mohl sjednávat odběr s někým jiným, než s EONem nebo ČEZem. Ale štve mě, že mě během našeho telefonického rozhovoru, ani jednou neupozornili na to, že nejednám s někým jiným. Ani se na zmíněných linkách nepředstavili. No nic, stálo mě to jen půl roku u RWE navíc. Počkám a přejdu tak, aby to vyšlo k datumu příštího vyúčtování. V každém případě některé ty internetové srovnávače jsou podvod. Protože neupozornit, že smlouvu člověk neuzavírá s tím, koho zastupují, je podle mě podvod. A jejich jednání mě v tom utvrzuje.
Zkuste www.srovnejenergie.cz. Smlouvu posílají poštou či emailem, ceník ipodmínky dodavatele. Když potřebujete poradit, volá Vám zkušený poradce. Oba dodavatele i tarify se standardně uzavírají a zákazníci jsou spokojeni. Podmínky některých tarifů jsou složitější, ale můžete si vybrat i naprosto jednoduchou smlouvu na dobu neurčitou. Vaše preference proberete s poradcem po telefonu a on doporučí dodavatele plynu či elektřiny nebo i obého srovnejenergie.cz/...
Jestli zvládneš napsat email, tak na adresu info@eon.cz zašli ve dvou větách žádost o smlouvu. Obratem přijde smlouva a formuláře. Ty si vytiskneš, vyplníš a pošleš na adresu v hlavičce. Do 3 měsíců je převod hotový. Když do mailu uvedeš údaje o spotřebě za uplynulý rok, pošlou i kalkulaci úspory. Kromě mě to udělalo stejně několik mých známých a nikdo si nestěžoval na žádný zádrhel.
Protože se tady tento dotaz objevuje už podruhé mám neopodstatněné podezření, jestli není součástí nekalého konkurenčního boje
Vy jste asi nečetl, co mám za sebou? S EONem jsem to absolvoval dvakrát, ani jednou slíbené smlouvy nedorazily. Ostatně to bych se opakoval. Přečtěte si co jsem napsal. Za tím co jsem napsal si stojím. A že je to ve více dotazech? Ano, schválně, vždy tam, kde se někdo ptal na možnosti s přechodem odběru plynu. A tento můj dotaz, protože mě zajímalo, jestli stejné zkušenosti udělal ještě někdo jiný. Milej pane, žádnej konkurenční boj, ale zkušenosti a podezření, že tu někdo podvádí. Bohužel nevím kdo, a proč.
Tak sory, já jenom schválně rýpnul, protože se zdá neuvěřitelné, že by dodavatel energie nestál o dalšího zákazníka. Já v tom nevidím žádný podvod, podle mě se prostě jenom někde něco zadrhlo. Operátorka na lince si zrovna lakovala nehty a zapomněla si váš telefon zapsat ... Znovu opakuji: nechodit přes zprostředkovatele a vyhledávače, kontaktovat přímo dodavatele. Mailem nebo třeba ještě jednou telefonicky a zvýšeným hlasem připomenout, že už voláte podruhé. jednou to přece musí vyjít
No tak nevím. Neměl jsem čas na hledání, až dnes. Je tohle nabídka ČEZu nebo ně? ČEZ se k ní nechce znát, na moje dotazy neodpovídá. Co je v tom za podraz?
To vypadá, že je to produkt tak nový, že ho ještě ani sami neznají. Tady ( cez.cz/... ještě není ani zmínka, a tady ( cez.cz/... už je. Přes dvě kliknutí se dostanete na vlastní ceník tohoto produktu (PDF).
Nechce se mi věřit, že by EON nestál o nové zákazníky. . .. Pro porovnání: eon.cz/... Já s nimi problém nemám, viz dřívější otázka: ( poradte.cz/...
V každém případě ale přečíst před podpisem smlouvy tuto do posledního písmenka jakož se i podrobně seznámit s podmínkami tarifu a odhalit tak všechny triky jako může být např. výše minimální účtované spotřeby, podmínky kontaktu s dodavatelem,způsob zasílání faktur a upomínek, stanovení záloh a vracení přeplatků, trvání smlouvy a možnost její výpovědi aj.
doplněno 18.11.12 12:46:Některé tyto údaje jsou k nalezení ve Všeobecných obchodních podmínkách.
nechci delat negativni ani pozitivni reklamu, ale to co popisujete se mi stalo s vyhledavacem usetřeo.cz.. . jsou dobří, ale mají toho hodně. U již zminované srovnej energie.cz jsem to zkousel konkretne CEZ. Došel email že ho nepodporují (přestože ho v nabídce uvádějí).
Nervy nepovolily a uspěl sem až u snižujeme.cz, kde telefon zazvonil do hodinky a na přímý dotaz mailem bylo odpovězeno během deseti minut (asi náhoda). Je to různé ne, call centra nejsou nafukovací a teď v sezóně se asi dost potí.
Poprvé jsem ale zkoušel přechod na vlastní pěst. Není to tak easy, musí se zavčas všechno řešit. Je s tím drbačka. Prošvihnul jsem nějakej termín u EoNu, aby to zapracoval, takže by se to posunulo o měsíc. Takže jsem musel podat sám výpoveď u RWE, pak až došlo písemné potvrzení sem požádal EoN no kolotoč jak ďas.
Závěr - kalkulačky mají podle mě svůj smysl a budou v budoucnu plnit podobnou roli jako u povinneho ruceni. Přestože se hodně dodavatelů chvástá individuální nabídkou, jak nemáte spotřebu v řádek stovek megawatů bude se s vámi bavit jen sekretářka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.