Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co hrozí při zhasnutí plamínku Destila DP25Z

Od: au1 odpovědí: 6 změna:

zdravím,

máme v domě tento kotel:
bazos.cz/...
hrozí nějaký problém, pokud zhasne věčný plamínek? Dům nikdo neobývá,je určen k prodeji, daleko od místa bydliště. Není možné jej kontrolovat denně. Kotel je ve vyhrazené místnosti cca 20m čtverečních bez větrání.
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud zhasne "věčný plamínek" (akotelje v pořádku), nestane se nic - kotel bude vypnutý...

Není možné - pokud v doměnikdo nebydlí, odstavit zcela vytápění?

doplněno 01.11.12 18:18:

Akorát pozor - psal jsem, je-li kotel v pořádku... U těchto kotlů občas docházelo k zaseknutí plynového ventilu, pak vy se kotel mohl přetopit až k výbuchu - doporučuju zkontrolovat... :-D

au1
hodnocení

to právěže nechceme, muselo by se topení vypustit,aby nezamrzlo, a dům chceme přes zimu alespoň minimálně vytápět, aby z něj nebyla ruina... není to žádná novostavba :) každopádně díky za odpověď, jsem hned klidnější

joudic*
hodnocení

0x

u stare karmy nam kdysi pomohlo vymeneni cele te potvory co se o to stara

hodnocení

0x

Nechte kotel zkontrolovat (to by se ostatně mělo dělat před každou sezónou) a pokud je v pořádku, nemusíta se ničeho bát. Pokud by plamínek zhasnul, přívod plynu se automaticky uzavře. Spíš se mi nezdá těch 20 m2 bez větrání. To moc dobré není. Ne, že by hrozilo něco kotli (pokud by vyčerpal kyslík, prostě zhasne a plyn se automaticky uzavře), ale je to nebezpečné pro obsluhu.

au1
hodnocení

jako srkz otravu? to zas né, jsou tam dveře ven, když přijedu, nechávám místnost vyvětrat... včera jsme tam právě byli,a byl dost cítit zápach, mně se zdál po plynu, sestře ne... takže nevím, co to bylo

Každý prostor, kde je plynospotřebič většího výkonu má mít přívod čerstvého vzduchu. Jinak může dojít (vlivem poklesu obsahu kyslíku) ke špatnému spalování, což může vést k zanášení kotle sazemi (tím menší účinnosti), případně k vývinu jedovatého CO. Otrava, nebo spíš udušení snad nehrozí v případě, kdy se v takové místnosti zbytečně nezdržujete. Ovšem stává se i to, že se CO dostane i do obytných místností a to je pak dost zlé. Občas se o tom můžete dočíst v novinách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]