Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Par otazek ohledne SDK

Od: mig* odpovědí: 10 změna:

Zdravim, mel bych par otazek:

- v panelakovem byte mam na strop pouzit 9mm sadrokarton nebo 12.5mm? Nebude dvanactka zbytecna, nebo spis radeji dvanactku, protoze devitka by mohla nejak "pracovat"?

- Jak se to dela kdyz UD profil nestaci delkou. Nejak se to nastavuje kusem dalsiho UD profilu (treba pul metrem, podobne jaku u CD) nebo se to nijak nenastavuje a kde skonci jeden profil se nasroubuje bez mezery dalsi?

- Potrebuji v koupelne u jedne steny udelat v cca 120cm vysoky sokl (schovani odpadu, vody) - sokl vysoky 120cm, siroky cca 10cm po cele delce steny cca 2m. Vsude na internetu jsem nasel priklady stropu, ale soklu ne. Dokazal by me nekdo odkazat na nejaky priklad (jake profily pouzit jak je poskladat atd.)?

Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Sokl pro zazdění odpadů udělej z ytongu.

JABRAKA

joudic*
01.11.12 17:42

*palec*jj

michaltopic*
hodnocení

0x

Dobrý den, s SDK jsem dělal před deseti lety na brigádě a dnes provádím kompletní rekonstrukci bytu. Právě dělám strop z SDK v ložnici. Zvolil jsem 9,5 mm, protože je strop pevný a nemělo by hrozit, že se někde něco bude hýbat. Tak si myslím, že i u vás postačí 9,5 mm deska. Pozor na rozteče montážních profilů, musí být max 50cm od sebe!

Profil UD se nastavuje jednoduše. Prostě kde skončíte, tam přiložíte další kus. Podrží ho montážno profily CD a hlavně samotné přišroubování desek a přivrtání do zdi.

Pokud jde o svislou stěnu, je rozdíl hlavně v tom, že montážní prvky (přímé závěsy, případně křížové spojky) se musí připevnit jinak. Tak aby drželi ve svislé poloze a neposouvali se. Takže vlastně musíte vše k sobě ve finále přišroubovat těmi malými samozavrtávacími šroubky.

Jak se přesně co dělá, nejlépe popisují technické listy Knauf. Ty najdete zde:

knauf.cz/...

Doporučuji stáhnout knížku 6 W62 Předsazené a šachtové stěny případně ty další, které jsou pro SDK konstrukce.

hodnocení

0x

mig,

nikde nenajdete, aby byl SDK 9,5mm na strop. Rozteč 50 cm je pro 12,5mm. Spočítejte rozdíl mezi 9,5 a 12,5mm?

když UD nestačí na délku, tak se dá další...nebo jsem nepochopil dotaz..(CD se nastavuje spojkou na CD profil..)

Sokl klidně uděláte jako na stropě? Jen to otočíte. Máte foto?

michaltopic*

Milane,

SDK 9,5mm se nedá použít při roztečích 50cm? Nestrašte mne, chystám se tohle zaklopit za nedlouho. Pak příjde "jen" malba. Montážní profily mám v případě podélných podél zdi těsně u zdi a na jedné straně mám nepřivrtané UD (nešlo přivrtat, příliž tvrdý železobetonový věnec v místnosti).

Nespadne mi to? Neprohne se to?

Díky, Michal.

Michale, já vás nechci strašit, ale viděl jsem zprohýbaný strop. Rychle jsem kouknul na předpis, nikde není uvedena deska 9,5mm na strop. Rozteč 50 cm je MAXIMÁLNÍ pro sílu 12,5mm (klidně i 2 vrstvy), pro 15mmm je osově 550mm, 18 mm je 625mm, atd...

Zdali to (ne)spadne bych musel vidět fotky výkres, nebo jak daleko je zavěšen strop od krajů?

Zdravím a přeji jen rovný strop..

aaaaaa*
mám 12 let stropy z 9,5 mm, cd po 50 cm a nikde ani vlnka. Ale je možné, že to přijde, že ráno vstanu a bude to vlnobití. Dvě místnosti 3,6x 5 m
michaltopic*

Milane, tady je fotoalbum jak jsem to dělal ...

michaltopic.rajce.idnes.c/...

doplněno 07.11.12 06:49:

Akorát tam nejsou poslední fotky, na nich jsou již montážní profily po 50 cm!

mig*
hodnocení

Proc neni mozne na strop pouzit 9.5mm? Roztec mam 50cm. Kdybych tedy udelal kvuli odpadu a vode prizdivku z ytongu (sokol 2m dlouhy - po cele delce zdi, cca 10+5cm hluboky - tech 5cm je ytong - a asi 110cm vysoky)

ulozobrazek.cz/...

Asi by bylo vhodne ho ukotvit, ze? Po prave a leve strane je mi to jasne, ale jak ukotvit "poklop"?

mig, omlouvám se, ale nepochopil jsem...

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]