Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nevíte, jestli se finanční úřad bude zabývat anonymním udáním nebo pouze udáním s podpisem.
Děkuji
Ono ani tak nejde o to, že je to anonym ( srab ), ale jde o to, že někdo se uchýlí k tomu, že UDÁVÁ.
Tak tohle mi prostě hlava nikdy brát nebude. I kdyby soused byl megabl.b a buhví co ještě. Je to jeho věc.
Ať dělá cokoli, neudám ho. A když to bude omezovat mě, nebo mi to bude proti srsti, půjdu a vyříkám si to sním z očí do očí.
Ale udat ho? To by mě nikdy nenapadlo.
v průmyslově vyspělé Evrope je normáná upozornit na to, že někdo krátí či neplatí daně a podniká načerno, přitom bohatě užívá služeb a infrasktruktury, na kterou přispíváme my všichni...Takový člověk je v ČR obdivován, protože dokázal vyjebat se státem...Bohužel stát, to jsme my všichni...a protože nám léta vládnou absolutně neschopní, nekompetentní pseudopolitici, řeší se pak díry v rozpočtu tím, že se zvednou daně všem...stát není schopen vybrat daně tam kde zákon ukládá povinnost daně platit, atd...U nás ani není politická vůle cokoliv řešit...a veřte, že by to šlo...
Naše paní lektorka na kurzu Podnikání říkala, že 95% kontrol z finančáku jsou na ANONYMNÍ UDÁNÍ Ach ti Češi...
Já ta anonymní udání (alespoň většinu z nich chápu).
Podle mne nejde o závist sousedovi (jak zmiňuje někdo výše), ale o skutečnosti, jež zaměstnanec zjistí ve svém zaměstnání. Většina zaměstnanců se na podvodech zaměstnavatele podílet nechce, ale na druhou stranu se bojí ztráty zaměstnání. Proto situaci řeší anonymním podnětem.
Podobně tomu je i s podněty na inspekci práce (porušování zákoníku práce), na hygienu (neúnosné pracovní podmínky) a BOZP. Kvůli nedodržování bezpečnostních pravidel, neposkytování ochranných pracovních prostředků a neproškolení zaměstnanců v oblasti BOZP dochází k úplně zbytečným pracovním úrazům, na něž nedoplácejí nejenom poškození pracovníci, ale my všichni.
doplněno 01.11.12 17:06:PS: Omlouvám se za odbočení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.