Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vod. baterie-propouští teplá voda

Od: kubinec® odpovědí: 12 změna:

dnes jsem, napojil vod.baterii(stojánkovou)

a pokud pustím hl.přívod vody tak baterie nezadrží teplou vodu. zkrátka teplá voda protíká íkdyž je baterie zastavena

neprotíká "krkem" ale někde skrz ven baterii, různými spoji

doplněno 22.12.08 19:28:

lze to opravit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No snad ano, ale budeš to muset velmi opatrně rozdělat a podívat se na to.

kejki3
hodnocení

0x

Neteče krkem nahoru, ale kolem baterie dole? Tam jsou dvě těsnící manžety a určitě se dají koupit. Ale u nového je lepší vrátit, ne?

hodnocení

nene je to satrá ale musel jsem ji odmontovat od dřezu a když jsem ji namontoval tak začala protíkat,všude možně!

a jak ji mám rozebrat?*nevi*

technikjirik*

zkontrolovat těsnění v šroubovatelných spojích popřípadě vyměnit. Když to nepomůže ta se ani nepouštějte do do nějaké repase a kupte novou. Za ty nervy to nestojí. Do 1500,- se dá sehnat kvalitní páková

hodnocení

ale stejně by mě zajímalo jak se do baterie dostat, dyť tam není žádný šroubek?

technikjirik*

jsou dvě varianty - bud je to lisované , nebo je to šroubované. ze spodní strany se místo hediček přišroubuje nějaké táhlo která se používá jako páka či úchyt. Tak se to odšroubuje, ale pokud ta baterka teče všude pak nemá smyl to spravovat. asi se sedlo zaneslo sanetrem a když to nepoužíváním uschlo tak ztvrdl a poři dalším otočíní pákou se udělaly rýhy do sedla a ted to protéká.

hodnocení

trefa do "černého", po opětovném (cca 3 měsíce nepoužívání baterie) a po zapojení tam vně něco jakoby ruplo a začalo to protékat!

takže zítra "hurá" pro novou?:(

doplněno 22.12.08 21:51:

no byla to pákovka

kejki3

Pod krytkou na páce je šroubek, pak jde odšroubovat poklička. A už vidíte mosazný kus, který drží kartuši. Povolíte a vyndáte kartuš.

Zespoda je kroužek a ten drží raménko. Ramínko má takové těsnící manžety. Kartuš stojí podle výrobce od 100 (čína) do 145,- Kč.

Zkuste hodit kartuš do teplého octa, tak do rána a propláchnout. Sada těsnění bez kartuše stojí na netu 26,-.

kejki3

A celá baterie stojí 400 od českého výrobce.

kejki3

Aha, páková nebo kohoutková?

hodnocení

0x

Odpojil bych baterii a podíval bych se jestli není náhodou prasklé kolínko ve zdi.Ty starší jsou železné a časem zrezaví.

hodnocení

dnes jsem koupil novou! a je klid.

P.S. zatím ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]