Nejste přihlášen/a.
dnes jsem, napojil vod.baterii(stojánkovou)
a pokud pustím hl.přívod vody tak baterie nezadrží teplou vodu. zkrátka teplá voda protíká íkdyž je baterie zastavena
neprotíká "krkem" ale někde skrz ven baterii, různými spoji
doplněno 22.12.08 19:28:lze to opravit?
Neteče krkem nahoru, ale kolem baterie dole? Tam jsou dvě těsnící manžety a určitě se dají koupit. Ale u nového je lepší vrátit, ne?
nene je to satrá ale musel jsem ji odmontovat od dřezu a když jsem ji namontoval tak začala protíkat,všude možně!
a jak ji mám rozebrat?
zkontrolovat těsnění v šroubovatelných spojích popřípadě vyměnit. Když to nepomůže ta se ani nepouštějte do do nějaké repase a kupte novou. Za ty nervy to nestojí. Do 1500,- se dá sehnat kvalitní páková
jsou dvě varianty - bud je to lisované , nebo je to šroubované. ze spodní strany se místo hediček přišroubuje nějaké táhlo která se používá jako páka či úchyt. Tak se to odšroubuje, ale pokud ta baterka teče všude pak nemá smyl to spravovat. asi se sedlo zaneslo sanetrem a když to nepoužíváním uschlo tak ztvrdl a poři dalším otočíní pákou se udělaly rýhy do sedla a ted to protéká.
trefa do "černého", po opětovném (cca 3 měsíce nepoužívání baterie) a po zapojení tam vně něco jakoby ruplo a začalo to protékat!
takže zítra "hurá" pro novou?
no byla to pákovka
Pod krytkou na páce je šroubek, pak jde odšroubovat poklička. A už vidíte mosazný kus, který drží kartuši. Povolíte a vyndáte kartuš.
Zespoda je kroužek a ten drží raménko. Ramínko má takové těsnící manžety. Kartuš stojí podle výrobce od 100 (čína) do 145,- Kč.
Zkuste hodit kartuš do teplého octa, tak do rána a propláchnout. Sada těsnění bez kartuše stojí na netu 26,-.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.